用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

搬去柴灣 [複製鏈接]

聽聞本於今年九月搬去柴灣,轉全日制,請問知道現在進展如何?
   0    0    0    0

回覆 CherylChloe 的帖子

未有着落

i don't think so

回覆:搬去柴灣

學校無講

回覆 avbee 的帖子

即係有時間?我見個proposal 在2010年已經提出

for some reason school won't  move in these few years

avbee 發表於 15-6-24 01:08
for some reason school won't  move in these few years
請問咩原因呢? 我心儀St. Paul Cat的, 但怕就搬柴灣, 仲考慮緊, 怕遠, 若近幾年唔搬住, 我就放心好多。煩請解答, 謝謝。

回覆 gglover 的帖子

因為批吾到;就算搬到都是臨時校舍;因小學部要加建(拆去小聖堂)....改全日

引用:回覆+gglover+的帖子 因為批吾到;就算搬到

原帖由 avbee 於 15-06-30 發表
回覆 gglover 的帖子

因為批吾到;就算搬到都是臨時校舍;因小學部要加建(拆去小聖堂)....改全日 ...
請問何時轉全日?

回覆 Rickylama 的帖子

要等搬校先;再等小學部改建好之後先轉;但未有時間表....講左多年了....我估我細女升到中學部都未起好

今天同人傾開,柴灣的校舍已經準備好,真的不會搬嗎

引用:今天同人傾開,柴灣的校舍已經準備好,真的

原帖由 CherylChloe 於 15-07-07 發表
今天同人傾開,柴灣的校舍已經準備好,真的不會搬嗎
柴灣的校舍地址係?

回覆:CherylChloe 的帖子

回覆:Cool-G 的帖子

那個先n年前被殺嘅1間小學.  基本上驅壳已有. 等教局批款. 但冇聲氣.

如有機批出.  搬走枱凳就轉去“臨時校舍”作全日制上課 . 原址就會興建新翼.

回覆 pooh仔 的帖子

位置真的是X星學校嗎?  這裡交通非常不便!!

回覆:GogoCheung 的帖子

喺呀. 因臨時校舍附近條村老化.  冇乜交通直到.  極之不便.  

但到目前學校都冇再講興建校舍進1步資料.  到我女畢業時都唔知落實未!

回覆 pooh仔 的帖子

好老實, 我都好想亞女係度讀完小學都唔洗搬

尤其返下晝, 大細都可以訓多D!!

引用:回覆+pooh仔+的帖子 好老實,+我都好想亞女

回覆 pelegia 的帖子

(星島日報報道)政府昨向立法會提交文件,披露新一年度提交工務小組委員會審議的基本工程項目,多個學校工程將會上馬,包括延宕多年,跑馬地聖保祿天主教小學轉制全日的改建工程,九龍文理書院遷往啟德發展區的新校舍,並在安達臣道發展區興建首所三十個課室的小學。另外當局將在屯門興建男童群育學校,重置大嶼山東灣的莫羅瑞華學校及石壁宿舍。

立法會文件披露多項建校工程上馬,包括獲評為二級歷史建築、創校逾百年的跑馬地聖保祿天主教小學,興建新翼改為全日制,方案在一○年獲古物古迹 辦事處認可,但延宕多年未有進展。當局將耗資二億至五億元興建,預計明年第四季動工,一九年落成。

++都仲只係提交, 都唔知几時先可以通過獲批. 如真的成事, 明年九月就已經係暫借校舍, 返全日制了

‹ 上一主題|下一主題