用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 88、89、91 網(2017-18小一)吹下水
樓主: pure_carol
go

88、89、91 網(2017-18小一)吹下水 [複製鏈接]

回覆:manley_ho 的帖子

剛去簡介會,副校話年年分數唔同,好難講。功課聽在校家長講唔算太多,梁小仲多

回覆:88、89、91 網(2017-18小一)吹下水

請問我區係88網,係味唔可以係甲一同乙一選91既學校?只有自行,同叩門先可以選91校網?88選擇唔太多。。。

自行和甲部可跨區, 乙部只可揀番自己果區

memehayleybb 發表於 15-7-3 08:54
請問我區係88網,係味唔可以係甲一同乙一選91既學校?只有自行,同叩門先可以選91校網?88選擇唔太多。。。

...
甲一和自行可以

回覆:88、89、91 網(2017-18小一)吹下水

請教一下,我心水想找活動教學開心的小學,外向活躍,學術中上的小朋友選哪一間較適合?
培基,沙田崇真,迦密

memehayleybb 發表於 15-7-3 21:34
請教一下,我心水想找活動教學開心的小學,外向活躍,學術中上的小朋友選哪一間較適合?
培基,沙田崇真, ...
培基課程比較趕, 小朋友資質好就開心, 差就辛苦, 學術深, 教得快
沙崇認識不多, 學術相對低一些

迦密學術算中上, 但功課不少, 同樣是應付到就開心
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

引用:請教一下,我心水想找活動教學開心的小學,

原帖由 memehayleybb 於 15-07-03 發表
培基,沙田崇真, ...
剛去完沙崇簡介會,感覺活動同表演較多,活躍小孩應ok, 但我唔知佢band 幾

引用:Quote:原帖由+memehayleybb+於+15-07-03+發

原帖由 pure_carol 於 15-07-04 發表
剛去完沙崇簡介會,感覺活動同表演較多,活躍小孩應ok, 但我唔知佢band 幾

...
佢近年轉了校長,聽說這位校長好有heart,親力親為,著重英語教學,所以近年越辦越好。

‹ 上一主題|下一主題