用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 畢業試派晒主科卷
go

畢業試派晒主科卷 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

總算順順利利~~

因為轉左 PS-1 模式考, 我都驚會出事, 加上無諗住死谷, 由得我囡自己溫書, 私補都無加堂, 係咁情況下都 keep 到, 真係還得神落.

anixon    發表於 15-6-22 18:51
芝麻街    發表於 15-6-12 21:16
peggy    發表於 15-6-12 14:37
JoJo    發表於 15-6-11 19:32
   3    0    1    0
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

係識嘅,題目點出都識答!

冇同佢溫,吾理佢,自已黎,數學95.5仲好過呈分,應出淺左。

醒目開學勳章 王國長老

引用:係識嘅,題目點出都識答!

原帖由 MM1155 於 15-06-11 發表
係識嘅,題目點出都識答!
為呈分試不停加堂私補,今次決定放手試實力咋。

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

引用:冇同佢溫,吾理佢,自已黎,數學95.5仲好過

原帖由 chrischeung 於 15-06-11 發表
冇同佢溫,吾理佢,自已黎,數學95.5仲好過呈分,應出淺左。
以佢學校係唔會。

有呈分試考得唔差既成績跌得好勁。

回覆 miriam 的帖子

我地都派咗!叫做鬆一口氣
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

醒目開學勳章 王國長老

Crabtree 發表於 15-6-11 20:32

我地都派咗!叫做鬆一口氣
終於都完晒所有考試, 壓力暫時解除, 依家係等放榜, 好驚放榜前幾晚開始失眠................

嗰種無形壓力,實在難受! 我諗我都會放榜前開始瞓得唔好/發升中夢!
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

醒目開學勳章

小兒都派左3主科. 今次HEA住溫. 慶幸都拎到A.

醒目開學勳章 王國長老

Crabtree 發表於 15-6-12 09:39

嗰種無形壓力,實在難受! 我諗我都會放榜前開始瞓得唔好/發升中夢! ...
由諗點填張 "升中六合彩" 開始已經訓得唔好, 個腦係咁諗咁填有無錯, 荃灣區 B1 位不足, 保守又唔係, 進取又好驚, 呢種壓力只有自己承受咋.

醒目開學勳章 王國長老

小豬嘜 發表於 15-6-12 09:41
小兒都派左3主科. 今次HEA住溫. 慶幸都拎到A.
谷左三次考試, 畢業試前開三人會議, 決定由我囡自己溫書, 亦都講到明畢業試對叩門有影響, 等佢自己去諗.

慶幸四主科都拎到 3A1B, 叫做平穩地完成小學最後一次考試.

chysanna    發表於 15-6-12 17:00

miriam 發表於 15-6-12 10:02
由諗點填張 "升中六合彩" 開始已經訓得唔好, 個腦係咁諗咁填有無錯, 荃灣區 B1 位不足, 保守又唔係, 進取又 ...
控制唔到既野冇謂諗

miriam 發表於 15-6-12 10:04
谷左三次考試, 畢業試前開三人會議, 決定由我囡自己溫書, 亦都講到明畢業試對叩門有影響, 等佢自己去諗.

...
好多學校係呢次試都賣大包.

引用:Quote:miriam+發表於+15-6-12+10:04+谷左三

原帖由 chocolatebean 於 15-06-12 發表
都唔一定,我囡小學舊年(小六),最後一次考試嘅英文卷,全级得4個9x分(=A ),佢地學校已經出名英文深。

醒目開學勳章

miriam 發表於 15-6-12 10:04

...
其實父母對佢有信心,放手俾佢自己溫,真係唔易. 起碼我會擔心自己果件.相信你小朋友有一定實力你才會放心.
我地呈3中文好深. 最高都係85-86左右. 小兒都係得B, 所以晨早覺得叩門已經機會唔大了. 失望!

醒目開學勳章 王國長老

chocolatebean 發表於 15-6-12 10:06
我囡學校唔會..........

醒目開學勳章 王國長老

bb560 發表於 15-6-12 10:28
都唔一定,我囡小學舊年(小六),最後一次考試嘅英文卷,全级得4個9x分(=A ),佢地學校已經出名英文深。
  ...
只係知成績唔錯既都跌晒, 我囡 keep 到真係好彩.

醒目開學勳章 王國長老

小豬嘜 發表於 15-6-12 10:30
其實父母對佢有信心,放手俾佢自己溫,真係唔易. 起碼我會擔心自己果件.相信你小朋友有一定實力你才會 ...
唔想一直靠死谷, 咁樣係睇唔到真正實力係點, 到底會唔會自覺地去溫書, 升中初期轉變太大, 無自覺性既好大鑊.

今次中文升左做 A, 數學跌左落 B, 佢數學係弱一早知, 無加堂私補都拎到 B, 要偷笑喇.

醒目開學勳章

miriam 發表於 15-6-11 18:11
總算順順利利~~

因為轉左 PS-1 模式考, 我都驚會出事, 加上無諗住死谷, 由得我囡自己溫書, 私補都無加堂,  ...
今日先考完

芝麻街    發表於 15-6-12 21:19

我呀仔已經唔駛考試, 1-5年班考試嘅同時, 6年級就主力溫TSA ! 好好彩, 可以輕鬆一個考試... 嘿~
‹ 上一主題|下一主題