用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教宣道會宣基小學 想問問上年扣門入宣小既媽媽,是否會收到溫馨提示電話? ...
go

想問問上年扣門入宣小既媽媽,是否會收到溫馨提示電話? [複製鏈接]

如題
如收到又會系幾時收到?
謝謝
   1    0    0    0

已經IN咗
交咗表,仲未收到面試CALL

9號收到電話in,10號in左了,好擔心

我6號交扣門信比佢地咖!所以可能早啲

你系咪111選佢咖

回覆 kawing210 的帖子

不是,因第一輪自行無宗教分,15分無機會,所以選咗另一間,統一派位是甲一乙一,所以好擔心連面試機會都無
聽講宣基講誠意,你是111兼6號已交表,應該有機會嘅!加油!

我見上年有媽媽講話好似你甘既情況同你一樣但都有得見仲有一個系收左佢!不過佢簡介會就講過要111,其實我都好博!博吾到就要入陳國威,當天面試表現一般,亦有至少10個小朋友面試,所以一半一半

回覆:想問問上年扣門入宣小既媽媽,是否會收到溫馨提示電話?

請問面試考咩?我都好想下年報宣小,奈何太大競爭,而家1516唔知報唔報111好

kk0626 發表於 15-6-16 22:02
請問面試考咩?我都好想下年報宣小,奈何太大競爭,而家1516唔知報唔報111好

...
我家小朋友是今年派小一的,只有15分,幸運地向統一抽到,當時我選定是宣基後係填111,預左自行陪跑,20分的都收不哂外,自行還超收了10多個,即統一派位就由原來的50%學位降至40幾個,到統一時當然繼續甲一乙一,因111係for萬一抽不到,可用來入場叩門用,我之前問過人叩會考咩和今年有同學叩,暫都是小朋友和家長同一天見校長,沒有太大學術性要考、就好像見面傾談般。當然,下年有沒變就未知知數了。

引用:Quote:kk0626+發表於+15-6-16+22:02+請問面

原帖由 peppag 於 15-06-17 發表
我家小朋友是今年派小一的,只有15分,幸運地向統一抽到,當時我選定是宣基後係填111,預左自行陪跑,20分 ...
多謝你嘅意見,希望我個小朋友一樣咁好運抽獎抽到入去咁就唔使煩喇

kk0626 發表於 15-6-18 15:25
多謝你嘅意見,希望我個小朋友一樣咁好運抽獎抽到入去咁就唔使煩喇

...
有無參加親親宣基活動呢?應該5月搞左一次,如沒有就keep住留意校網,我無記錯的話,填自行表之前仲有一次架,都應該是星期五和六,可以就報星期六,家長在禮堂聽校長介紹學校,小朋友跟老師上堂。
我兩次都有參加的。

祝你們好運 :) :)

‹ 上一主題|下一主題