用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 書展又到啦, 您有咩心水買咩書/雜誌呢?
go

書展又到啦, 您有咩心水買咩書/雜誌呢?   [複製鏈接]

一年一度書展7月又開始, 您地有心水買咩書/雜誌呢? http://hkbookfair.hktdc.com/tc/A ... x?yr=2015&sn=13

嘻!嘻! 之前博客來免運費 promotion 時我流咗好多血, 依家仍然唔夠血, 今年書展未必會有能力再捐太多血了

書展我要去的攤擋唔係好多咋:
芥子園出版社有限公司 -- 買過期雜誌 StoryBox Set (with CD) / Adventure Box Set (with CD)

讀書人書店 Reader's Book Shop ---- 訂 1) 未來兒童 或; 2) 未來少年 及買 i) 修煉前傳:未知樹的預言; ii) 修煉 II:千年之約 ; iii) 修煉 III:穿越神異界

wing.2bb    發表於 15-7-16 12:53
   52    0    0    0

小時了了 發表於 15-6-11 10:42
一年一度書展7月又開始, 您地有心水買咩書/雜誌呢? http://hkbookfair.hktdc.com/tc/About_Exhibitors.aspx ...
今年我想訂木綿樹俾阿女睇。
原來芥子園有storybox set, 阿妹好鐘意, 唔知平幾多呢。

小時了了  如果買過期的,平好多的!  發表於 15-7-5 08:13

唔知平幾多呢?

回覆:書展又到啦, 您有咩心水買咩書/雜誌呢

想買小小科學家

醒目開學勳章 貢獻勳章

我每年都係會埋訂兒童的科學
其他......未諗呀!

vicky_hin  請問會平D價錢嗎?  發表於 15-6-17 14:19
恐龍家

小曳人 發表於 15-6-11 15:32
我每年都係會埋訂兒童的科學
其他......未諗呀!
但我舊年書展訂未來兒童, 佢哋收錯錢, 後來台灣打電話俾我, 話退錢麻煩, 送多3期即訂18個月, 咁如果我今次响書展續訂, 應該點續會? 佢哋會唔會識自動延18個月至再計數

little_yolky 發表於 15-6-11 17:17
但我舊年書展訂未來兒童, 佢哋收錯錢, 後來台灣打電話俾我, 話退錢麻煩, 送多3期即訂18個月, 咁如果我今次 ...
冇記錯,書展訂未來兒童好似係讀書人攤位,打電話去問問,不過妳女係咪可以睇未來少年?
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

MASAYA 發表於 15-6-11 17:22
冇記錯,書展訂未來兒童好似係讀書人攤位,打電話去問問,不過妳女係咪可以睇未來少年? ...
唔係讀書人。
未來兒童係阿妹睇, 因為家姐只鐘意古典小說, 唔鐘意科學, 阿妹就汁都撈埋。佢哋兩個興趣差咁遠, 真係好嘥錢, 唔可以一書兩用。

little_yolky 發表於 15-6-11 17:27
唔係讀書人。
未來兒童係阿妹睇, 因為家姐只鐘意古典小說, 唔鐘意科學, 阿妹就汁都撈埋。佢哋兩個興趣差咁 ...
咁係邊間?
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

想睇吓horrible science boxset(20本)會否低過$350

醒目開學勳章

好想知 修煉有無BOX SET 買.  如果平少少我想買嚟睇吓.

小時了了  我阿女近排好鍾意呢個系列書呀!  發表於 15-6-13 07:14

回覆:書展又到啦, 您有咩心水買咩書/雜誌呢?

我想知6歲小朋友有咩中文書推介?

醒目開學勳章

引用:想睇吓horrible+science+boxset(20本)會

原帖由 S-Kwok 於 15-06-11 發表
想睇吓horrible science boxset(20本)會否低過$350
Give me 5!我目標都係呢套!

阿女9月升小五要呈分試,之前幾年行書展都無買過補充練習,今年應該會買少少了。舊年開始多咗好多星加坡出版嘅補充練習,今年我會仔細睇睇。

回覆 S-Kwok 的帖子

我都想買,不過佢見到horrible個字已唔肯睇。不過今年書展去唔到,記得分享吓有乜戰利品

回覆:書展又到啦, 您有咩心水買咩書/雜誌呢?

我仲會睇吓啲lego ninjago嘅書,仔近排終於可以轉型,唔睇funny book, 睇lego ninjago。 原來圖書館係冇lego ninjago嘅書借,商務印又冇太多選擇,所以會順便睇吓會唔會有其他ninjago書,可以平過網上買。

我想问书展在哪里?日期是什么时候?
‹ 上一主題|下一主題