用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 有無參加過港大搞的 HKU Taster 課程?
樓主: mrschan256
go

有無參加過港大搞的 HKU Taster 課程?  

mrschan256 發表於 16-8-3 06:36
is your kid happy in the programme
佢好開心呀! 影相仲見佢笑得好開心, 好靚仔呀!返到屋企係咁講佢果日做左D乜,仲識左D朋友仔。

回覆:silvia_ng 的帖子

me too, why today no update in facebook

mrschan256 發表於 16-8-3 09:18
me too, why today no update in facebook
有少少啦!

我仔話原來佢果GROUP都有人係升F.3 & F.4 的, 我仲以為同GROUP會放哂升F.2既添

請問係咪一年一次暑假搞?幾月有得報名?

等我出年密切留意

waiwai2006 發表於 16-8-3 11:18
請問係咪一年一次暑假搞?幾月有得報名?

等我出年密切留意
佢CHRISTMAS 同EASTER都有架, 每次介紹唔同科/學系。我仔今年都係第一年參加,暑假就係5-6月報名,其他我就唔係幾清楚啦。總之報名時要交成績表的。

引用:Quote:waiwai2006+發表於+16-8-3+11:18+請

原帖由 silvia_ng 於 16-08-03 發表
佢CHRISTMAS 同EASTER都有架, 每次介紹唔同科/學系。我仔今年都係第一年參加,暑假就係5-6月報名,其他我就 ...
明白,謝謝你

有video 喺 Facebook la, 怎樣可以 download ?

引用:有video+喺+Facebook+la,+怎樣可以+downloa

原帖由 mrschan256 於 16-08-18 發表
有video 喺 Facebook la, 怎樣可以 download ?
多謝通知,我仔話fb dl唔到!

回覆:DFSON 的帖子

oh, thanks

回覆:laiping 的帖子

想提下 有小朋友讀緊f.2,3, 大家hku taster又開始報名la聖誕節嗰個,有興趣不妨可以參加
Facebook search hkutaster

mrschan256 發表於 16-10-21 11:24
想提下 有小朋友讀緊f.2,3, 大家hku taster又開始報名la聖誕節嗰個,有興趣不妨可以參加
Facebook search hk ...
可惜呀仔學校未放假,佢都有興趣睇ENGINEERING的....

can school enroll? I heard some schools take this as their normal class?

是否還需甄選?才有機會參加?

TSUNTINGMA 發表於 16-10-24 07:56

上次2016年暑假唔覺有甄選, 報完就收.

歡迎到 開心家庭網 (6歲前的早教) 和 開心家庭日誌 (小學後的培育和升中選校) 也歡迎參觀日誌

成個課程大概有多少人?

孩子S1, 請問大家暑假課程幾時可開始報名?thx

there is taster program in Christmas, which is availiable to enroll now

Anyone received offer for Xmas workshop ?

TSUNTINGMA 發表於 16-10-24 07:56

有甄選,我女有報暑假,佢冇收,但就預留左聖誕位俾佢。

感覺上佢地都有睇小朋友成績及興趣去選體驗D乜嘢系。