用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 小心選幼稚園
樓主: rainbowcov
go

小心選幼稚園

引用:我小朋友已K3,+6/6剛放榜,+有同學派了很差

原帖由 rainbowcov 於 15-06-09 發表
我小朋友已K3, 6/6剛放榜, 有同學派了很差的學校, 家長非常徬徨, 找班主任意見當如何做, 班主任竟然答: "唔 ...
我地學校好好喎,大仔個時老師會即晚send email問有無野要幫手。今年學校講明如果派位唔理想,校長同老師會幫小朋友度身訂造一封推薦信。

回覆:namibb 的帖子

請問你間幼稚園係邊間?好細心

namibb 發表於 15-6-11 18:55
我地學校好好喎,大仔個時老師會即晚send email問有無野要幫手。今年學校講明如果派位唔理想,校長同老師會 ...
咁先係架嘛!

引用:Quote:原帖由+rainbowcov+於+15-06-09+發表

引用:請問你間幼稚園係邊間?好細心 +

原帖由 nette_ng 於 15-06-11 發表
請問你間幼稚園係邊間?好細心
係東區

九龍塘  信x 中英文幼稚園

嘩, 咁我個仔升小學時要做定research 先啦...oh no.....我仲諗住幼稚園d老師實知添....

phoebecat 發表於 15-6-15 17:10
嘩, 咁我個仔升小學時要做定research 先啦...oh no.....我仲諗住幼稚園d老師實知添.... ...
係呀, 家陣真係要靠自己, 唔好旨意D老師, 連校長都 ........

K3 派得唔好個家長都要搵其他家長幫手, 連校長都無用。

其實好多學校既校長都會幫忙架; 我朋友囝囝既校長直磺幫佢打比相熟小學校長; 家校一齊努力.