用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 東華三院李賜豪小學 12網被派李賜豪 細仔
go

12網被派李賜豪 細仔

乙三 志願 還有個普通私校backup 好矛盾

引用:乙三+志願+還有個普通私校backup+好矛盾 +

原帖由 pamelasusu 於 15-06-07 發表
其實李賜豪都不差,只是12網其他學校可有更好的選擇。

pamelasusu 發表於 15-6-7 10:48
試下叩軒上/下, 寶血, 聖雅各
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:乙三+志願+還有個普通私校backup+好矛盾 +

原帖由 pamelasusu 於 15-06-07 發表
我的小朋友在這裡上學,是好的學習環境。應該好快會有迎新活動。可以去看看,但記得註冊。

醒目開學勳章 王國長老

回覆:12網被派李賜豪 細仔

李賜豪都ok,今年有人擺乙二(起碼我識二個)。試叩門,睇下有咩option吧

回覆:sasa1034 的帖子

謝謝  想請問 英文是否比其他學校淺? 功課需要多久時間完成 謝謝

回覆:hkpapa852 的帖子

謝謝 交表軒下了 聖雅各 週一交 但是聖雅各是000哦

醒目開學勳章 王國長老

我仔有同學入左(當年擺5、6左右)。照讀,讀落意見都幾好,有心的。程度唔淺功課亦幾多架,仲要操TSA,應該係想上位了

醒目開學勳章 王國長老

試埋軒上寶血吧

男仔,請問李賜豪同坑真点選好,謝謝!

bhbb 發表於 15-6-7 14:27
當然坑真啦......學術上...升中成績....都好過李賜豪
除左....男仔較少~~~

引用:男仔,請問李賜豪同坑真点選好,謝謝!

原帖由 bhbb 於 15-06-07 發表
男仔唔會簡真小.  女校男生. 各方面造就女生.  男仔好蝕底.

坑真男仔升中都好穩陣吖...只係另一考慮點...女校男生 ~~~

http://www.tlmshkps.edu.hk/tlmsh ... id=6&page_id=61

School not bad.

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=5927

回覆 Obiepapa 的帖子

可否解釋吓點解你覺得李賜豪這間學校not bad呢?謝謝你!

引用:回覆+Obiepapa+的帖子 可否解釋吓點解你覺

原帖由 joeyhui622 於 15-06-07 發表

可否解釋吓點解你覺得李賜豪這間學校not bad呢?謝謝你! ...
我無研究,從之前爬文所知,學校有愛心,成績不是最Top但同區是中上。

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=5927

謝謝你

Obiepapa 發表於 15-6-7 23:20
我無研究,從之前爬文所知,學校有愛心,成績不是最Top但同區是中上。
  ...
同區 20間小學....有直屬B1中學都有9間
相信....只計同區...應係 中中 吧 ~~~

回覆:joeyhui622 的帖子

我答少少。學校老師有愛心,功課上學期比較輕鬆,下學期就開始多少少。1⃣️年四考,中英默書䣓星期。我自己覺得如果小一一開始就好多功課,可能會嚇怕小朋友。可以試諗諗,小朋友返全日,如果有課後活動可能要五點幾六點先返屋企,之後做功課,就冇乜幾多時間休息。我感恩我孩子在這𥚃上學,至少佢喜歡返學對學校有歸屬感,係好事。

回覆 sasa1034 的帖子

明白及謝謝你。另外,請問是否沒有英文書,而是學校自己編制的?還是用故事書?