用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Who is Chris Sir????
樓主: chantecaille
go

Who is Chris Sir???? [複製鏈接]

回覆 hkpapa852 的帖子

個post 從來都無話係Chris sir自己打ga!而且絕對沒有copy你D野,係其他人 forward來的,其實資料好多都來自網上出發點都係幫到其他人啫,冇話係代表自己好得架!麻煩你自己唔好咁敏感,你又唔係乜野人洗唔洗講到影衰咁嚴重呀!仲有你睇我資料講理我小朋友,唔知呢D有冇品呢?

我記得係果個xxxxx Sir, 統一派位交form前叫人填聖雅各在乙二, 有媽媽好心提醒其他人咪咁填, 乙一都入唔晒仲填乙二, 佢話人地唔尊重佢, 下刪一百字

希望無人真係信而中招啦

ni-ki 發表於 15-6-10 13:39
回覆 hkpapa852 的帖子

個post 從來都無話係Chris sir自己打ga!而且絕對沒有copy你D野,係其他人 forward ...

我幾時話個我自己有品? 係人都知我係得罪人多稱呼人少既EK厚士多啦!

係EK被我"起底"既都唔知有幾多啦....... 唔想被人係EK起底, 咁....

MrBeast  可能火姐眼看不到你個簽名  發表於 15-6-10 19:05
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

你中意起乜人底係你的事,但你自己都有子女都一様唔想他們受傷害,我地都有底線,如果再惡意中傷我地一定會採取法律行動

醒目開學勳章 王國長老

版主按: 請冷靜及理性討論, 切勿挑釁而引起罵戰, 違規者會收警告牌, 敬請注意!
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

回覆 JoJo 的帖子

呢帖已經犯下版規12條內容已含有人身攻擊,我已去信要求處理但未有回覆,請跟進!

醒目開學勳章 王國長老

ni-ki 發表於 15-6-10 14:16
回覆 JoJo 的帖子

呢帖已經犯下版規12條內容已含有人身攻擊,我已去信要求處理但未有回覆,請跟進! ...
既然已去信要求處理, 請閣下耐心等候. 如有疑問請到以下連結作查詢.
http://www.baby-kingdom.com/helpdesk/upload/open.php

hkpapa852  是否該封帖已作記錄?  發表於 15-6-10 14:51
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

引用:Quote:原帖由+huba+於+15-06-09+發表以你及

原帖由 Charlotte_mom 於 15-06-09 發表
等我認真思考下骨氣緊要,定五斗米緊要先
忽發奇想,係另起爐灶,開個 PK或者MK之類,應該有作為!

不用猶抱琵琶半遮面,尷尷尬尬!

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

引用:回覆+chantecaille+的帖子 Ek+仲多專家啦

原帖由 manmanchubb 於 15-06-09 發表
回覆 chantecaille 的帖子

Ek 仲多專家啦只要有心爬文爬多些會學唔少野,
EK有不少免費又有料的專家,家長們唔好咁懶及老馮啦!用吓EK麻麻地的搜尋器,都搵到好多料!

to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

回覆:Who is Chris Sir????

樓主,無謂為難啦,斷人財路有如殺人父母!

改過個題目名,將 Cxxxx Sir 改為 Chan Sir,鬧爆我咪得囉👎,我唔介意㗎,我不入地獄,誰入地獄!🙏

一團和氣,和氣發財,財可通神,神乎其技 .......

要去機場了,返香港再吹過!😜

做父母最緊要有品~識尊重人~唔係d仔囡入到直私~叻到曉飛~又如何?以為自己係名校家長~得閒係EK答下人問題就好勵害~來來去去咪又係答果幾間~咁勵害就咪鬼add人地fan page睇啦~自己開返個~睇下你地又回覆得幾快幾多又有幾有料到囉!
人地都係其中一個平台再加其他家長討論~起碼叫快覆~可以比較下~好過來來去去得果幾間有人回下~唔出名就直情無回應!

回覆:Who is Chris Sir

我係咪發雞盲?點解我由第一帖開始睇到尾睇左兩三次都睇唔到有人人身攻擊小朋友?真心求教,邊條帖犯左規?

個chxxx sir都真係幾cheap,  我係呢度講兩句唧,都被fb踢左出谷囉。。。
各位精明嘅家長,咩事心照。
祝各位聽佢up嘅好運,自求多褔。
個fb page多人join唔代表佢有料到,入佢開嘅page你估7000 幾人都係想問佢xx vs xx 睇佢回覆7000 幾人都爭住報佢啲班咩,睇其他家長嘅回覆先係入谷嘅目的。
如果真係咁熱心教家長,就開個平台唔好賣自己廣告唔收錢啦。

引用:樓主,無謂為難啦,斷人財路有如殺人父母!

突然咁多新acct, 用fb同一手法? Chrxx Sir 唔係無試過係人地個fb group做宣傳,跟住人地話佢犯規,佢又係好大反應,佢老婆都出埋嚟話佢老公冇做過

Sharon111 發表於 15-6-10 18:03
我係咪發雞盲?點解我由第一帖開始睇到尾睇左兩三次都睇唔到有人人身攻擊小朋友?真心求教,邊條帖犯左規? ...
好似之前看過話入不到某某小學咁,可能已被edited out.  我反而想知有人話一些學校資料info由其他家長fans提供, 但睇返16#個cap 又見唔到話資料來原出自那處,是否只是個圖cap 唔到?

回覆 ANChan59 的帖子

係呀,只要有心,爬下文,獲益良多

I wouldn't be surprised if someone told me some 搭棚has been going on for this obscure Chris Sir, but I've beeb really surprised that 拆棚者are so informed about this nobody and apparently so organised. Looks like爭地盤to me.

比人踢得出谷梗有理由既....如果我無估錯....sharxxx111應該係明x幼稚園家長....上次係個post度話另一個明x個家長唔識教仔~佢個囝根本唔適合讀明x .... 呢d咪人身攻擊囉....仲係度話自己係個谷度講左兩句就比人踢出谷...chrxxxSir好cheap~好似好唔知點解咁~問下自己知唔知咩叫尊重人先~都係果句~父母冇品~唔識尊重人~叻到曉飛~又如何?

回覆 Sharon111 的帖子

欺騙,冇料扮有料,cheap精,呢D唔係人身攻擊係咩?你們係度討論大人就算啦,仲要攞人地小朋友來討論仲大大聲話冇,好心你咁不滿就唔好加入來fb啦!而家咪唔洗你眼冤囉!
‹ 上一主題|下一主題