用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 Who is Chris Sir????
go

Who is Chris Sir????

chantecaille 發表於 15-6-2 12:04
FB大把呢D乜Sir物Sir, 其實好多都只係烏Sir Sir, 問佢意見永遠只答門面野, 到頭來問都係要上番嚟EK問
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

引用:Quote:chantecaille+發表於+15-6-2+12:04+F

醒目開學勳章 王國長老

回覆:Who is Chris Sir????

EK高手多!講真的

我見Chrix Sir起FB答野, 真係正宗烏sir sir

323 發表於 15-6-2 14:58
我見Chrix Sir起FB答野, 真係正宗烏sir sir
而家FB好多教育"專家"嫁, 有C Sir, L Sir, XX媽媽....... 間唔中佢地重會整D "AA x BB 專家講座/填表終極分析", 每人幾舊, 密密食..... Iantsang 都無佢地搵咁多呀!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 15-6-2 16:12
而家FB好多教育"專家"嫁, 有C Sir, L Sir, XX媽媽....... 間唔中佢地重會整D "AA x BB 專家講座/填表終極分 ...
唔怪得知ek少左咁多疑似補習職員la, 原來轉左陣地。

MrBeast 發表於 15-6-2 16:17
唔怪得知ek少左咁多疑似補習職員la, 原來轉左陣地。
EK會被版主封帖, FB無人理嘛!

遲D我諗連微信/微博都有添呀!

醒目開學勳章 王國長老

仲有whatsapp, 同補習介紹鬥煩

Charlotte_mom 發表於 15-6-2 17:05
仲有whatsapp, 同補習介紹鬥煩
係微信/微博係招攬既對象, 絕對唔係我呢D港燦.... 係果D成日係廣東道排晒隊既人, 做佢地一個既生意好過做我地10個呀!

引用:Quote:323+發表於+15-6-2+14:58+我見Chrix+

原帖由 hkpapa852 於 15-06-02 發表
而家FB好多教育"專家"嫁, 有C Sir, L Sir, XX媽媽....... 間唔中佢地重會整D "AA x BB 專家講座/填表終極分 ...
Iantsang 好好搵?

hkpapa852  咁你要問佢啦!  發表於 15-6-3 10:40
The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.

引用:Quote:chantecaille+發表於+15-6-2+12:04+F

原帖由 hkpapa852 於 15-06-02 發表
FB大把呢D乜Sir物Sir, 其實好多都只係烏Sir Sir, 問佢意見永遠只答門面野, 到頭來問都係要上番嚟EK問
...
同意 成機又想借小學題材 賺錢

我覺得佢無料到, 佢俾個D所有資訊好容易搵到, 係EK蒲返1-2星期都會知

回覆:Who is Chris Sir????

佢d資料不敢苟同,答得好普通,一般蒲開Ek ,買下書睇下已經識答

回覆:Who is Chris Sir

我都有睇過, 仲開左好多唔同校網group,  但入面d嘢完全答得好表面好行貨, 浦開Ek都仲識多資料過佢。
佢地為識小小扮代表

chantecaille 發表於 15-6-2 12:04

佢既最新"傑作"

幾有心機嫁, 將EK小一選校版份叩門資料抄落嚟, 再自己加個background放上FB當自己料..... 不過, 抄野就唔夠小心啦, 抄到錯漏百出, 俾人篤爆就即刻話係朋友轉發

王家爸爸  咁都得  發表於 15-6-4 13:25

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 15-6-4 10:54
佢既最新"傑作"
真係有心自己搵料既上黎 EK 問仲好過畀錢人賺.

再唔係某網站都有晒升大中小幼日程表, 連學校負責升中派位既老師都推介去睇.

我都畀人跣過, 係升中大抽獎前畀個表我, 點知入面 band 1 學額數字係錯既, 好彩我做晒功課, 通知返有關人士資料有錯.  咁佢既料邊度黎我唔知喇, 我信左就大件事.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆:Who is Chris Sir

我都覺得佢無料,我問佢啲問題答咗=無答,再問深入啲就潛咗水

引用:Quote:原帖由+hkpapa852+於+15-06-02+發表

原帖由 shadeslayer 於 15-06-02 發表
Iantsang 好好搵?
你上佢fb咪有price list lor....

引用:Quote:原帖由+shadeslayer+於+15-06-02+發

原帖由 sissysze 於 15-06-04 發表
你上佢fb咪有price list lor....
嘩,好搵喎,我以為EK有好多前輩比佢勁Tim。

The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.