用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 海外留學生保險 - 英國
樓主: wloi
go

海外留學生保險 - 英國  

回覆 innisfree 的帖子

Similar plan from prudential is 8500 / year, more than twice the price of these 3 companies.  Even the cheapest plan is 4900/year.

Sheep006  so expensive  發表於 15-6-20 23:02

Sheep006 發表於 15-6-18 12:01
回覆 hjma 的帖子

........聽個一個案學生冬天令到學校D水渠爆哂,學校要求賠償HK$200萬.....E個係吾係屬於ACE保單"個人責任"
項目????

因想買海外留學保險

引用:+本帖最後由+siumiu2010+於+15-7-10+21:16+

原帖由 siumiu2010 於 15-07-10 發表
嘩,咁多点賠呀!本来無打算買,睇黎又要駛$

引用:+本帖最後由+siumiu2010+於+15-7-10+21:16+

原帖由 siumiu2010 於 15-07-10 發表
點可以咁叻?令到水渠爆晒?除非惡意破壞

回覆:海外留學生保險 - 英國

我記得之前睇過,好似話學生忘記關水喉,加上寒冷天氣,所以令水管爆哂。

引用:我記得之前睇過,好似話學生忘記關水喉,加

原帖由 AK_Fans 於 15-07-11 發表
我記得之前睇過,好似話學生忘記關水喉,加上寒冷天氣,所以令水管爆哂。

...
啊!原來係咁,真係無妄之災。所以要訓練孩子要有手尾。

回覆:海外留學生保險 - 英國

係呀,有手尾成日提,提到口乾,提到天昏地暗。所以去寄宿都好,迫佢自己做好自己的日常生活

引用:係呀,有手尾成日提,提到口乾,提到天昏地

原帖由 AK_Fans 於 15-07-11 發表
係呀,有手尾成日提,提到口乾,提到天昏地暗。所以去寄宿都好,迫佢自己做好自己的日常生活

...
像事件中之大頭蝦學生,我仔都係呢類高危人士,所以留學保險一定要買

回覆:攤地熊 的帖子

請問各位最後選左邊間保險公司,保费幾錢?

我買alliance 前身間公司係RSA,平靚正,現做緊推廣可揾manulife買alliance

回覆:scso 的帖子

請問保費幾錢?包D咩呢?

scso 發表於 15-7-31 07:41
我買alliance 前身間公司係RSA,平靚正,現做緊推廣可揾manulife買alliance
可否提供多些資料?你是經agent買的嗎?謝謝!

因我識佢agent比我折扣,唔駛$3000, 基本野都有齊,而我之前比較過AIG要貴果隻plan先齊

scso 發表於 15-7-31 18:12
因我識佢agent比我折扣,唔駛$3000, 基本野都有齊,而我之前比較過AIG要貴果隻plan先齊 ...
是否找宏利的agent搞就可以?

引用:我買alliance+前身間公司係RSA,平靚正,現

原帖由 scso 於 15-07-31 發表
Manulife RSA 個計劃你要問清楚若在海外有事會否包醫療專機回港,之前有一單用它的旅遊保只包醫療專機由出事地點到當地最近醫院,情況好番才只包回港普通經濟客位。

引用:我買alliance+前身間公司係RSA,平靚正,現

原帖由 scso 於 15-07-31 發表
剛上網看過個'留學無憂'計劃,緊急醫療運送指'將傷病的受保學生緊急轉送至有足夠醫療設備的醫院',並無提及運返原居地。

www.awac.com/marketing/asiapacretail/hk/ALLIEDStudyCompanion_web.pdf

回覆 poonseelai 的帖子

你攪錯了不是買旅遊保,而是買海外留學生保

回覆 lamb2003 的帖子

是的

因有NHS關系,我好大機會會買保誠