用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 super kids
樓主: kimberlybaby
go

super kids  

引用:回覆+Bingb+的帖子 不好意思,唔清楚…其

原帖由 sheffield 於 16-04-01 發表
回覆 Bingb 的帖子

不好意思,唔清楚…其實我之前連乜係superkids係乜都唔知,只是朋友叫我申請話上完連書 ...
請問每堂內容流程會否包括:comprehension/ dictation/ grammar/ essay writing/ oral 呢?(唔好意思,我可能貪心左!)

引用:回覆+karen55407+的帖子 我是用家,小朋友

原帖由 sheffield 於 16-03-31 發表
回覆 karen55407 的帖子

我是用家,小朋友返得好開心…上堂常玩遊戲…每星期1份功課,有時3版,有時4版, ...
我呀女當年也是用家,你説的現況跟多年前也一樣。我家孩子當年也是非常享受上課的時間,老師教學活潑,上課一點也不沉悶。如果英文夠突出的話,還可以跳班呢!總括而言,它的小學英語課程對一般名校生是很有用的,然而對超級名校生來說則略有不足了。

引用:Quote:原帖由+sheffield+於+16-03-31+發表

原帖由 Honey917 於 16-06-05 發表
我呀女當年也是用家,你説的現況跟多年前也一樣。我家孩子當年也是非常享受上課的時間,老師教學活潑,上課 ...
真是可以跳班?
因為我小朋友讀了個多月後覺得不太合適, 禮貌地資詢主辦人意見, 怎知道回覆是提議小朋友退出。

引用:Quote:原帖由+Honey917+於+16-06-05+發表我

原帖由 woyj 於 16-06-05 發表
真是可以跳班?
因為我小朋友讀了個多月後覺得不太合適, 禮貌地資詢主辦人意見, 怎知道回覆是提議小朋友退 ...
是可以跳班的,當要Ms Lau 覺得孩子適合才可以。

回覆:super kids

係咪k3果年五月可以報?又話校長揀名校生?但都未放榜,校方又點知?

Honey917 發表於 16-6-5 20:20
是可以跳班的,當要Ms Lau 覺得孩子適合才可以。

只是一小時, 回覆就叫我們下月不要讀。而且回覆完全沒提及要視乎小朋友英語程度

引用:係咪k3果年五月可以報?又話校長揀名校生?

原帖由 pekovian 於 16-06-05 發表
係咪k3果年五月可以報?又話校長揀名校生?但都未放榜,校方又點知?

...
填表要填將入讀小學, 今年如果申請應該都有這格要填

有冇人收面試通知書?

引用:Quote:原帖由+pekovian+於+16-06-05+發表係

原帖由 woyj 於 16-06-06 發表
填表要填將入讀小學, 今年如果申請應該都有這格要填
大抽獎未放榜咁點算?小一只收私校直資?

回覆:pekovian 的帖子

咁我吾知道, 要讀官津既家長答你, 確定吓幾時見劉太。

回覆樓主

Up thx

pekovian 發表於 16-6-6 22:00
大抽獎未放榜咁點算?小一只收私校直資?

自行已入就有得填,未有着落只好留空

回覆樓主

只收名校生。課堂有趣但亦要嚴守規矩。

hppa    發表於 17-6-2 16:35

回覆樓主:

當年係朋友介紹下申請,我小朋友上了個多月,給了負評。嫌課程悶,學吾到野,吾知為何要儲印仔換小禮物,可能由於我小朋友比較早熟吧……
我想適合與否因人而異。