用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 harts 已寄出信,大家會唔會take offer?
go

harts 已寄出信,大家會唔會take offer?

如題

我都15-16, 唔知佢幾時開到學. 另一個OFFER又要FULL PAY+訂校服, 都唔知點攪.

有媽媽問最遲10月

如果真係10月, 咁都ok喎.

我諗各位家長自己問下好d

下午再打電話去九龍塘樂基問,職員說waiting  list都好長,未call。再打去新校問,職員說要在22/5前交cheque留位,強調兩間學校係獨立既,如九龍塘wait 到,Harts都唔會退錢。

我再問開學日期,她說答唔到,但就算九月開唔到,十月應該可以。其實請老師和其他更件已處理七七八八,只等政府批。
大家會唔會讀呀?

硬件

回覆:harts 已寄出信,大家會唔會take offer?

我打算唔買校服住,但如要交留位,交左先,等7月school tour 之後先算

但現在不用交留位費,唔買校服會唔會無左個offer呢?

回覆:harts 已寄出信,大家會唔會take offer?

我會讀呀!但我係n

回覆:naughtyma 的帖子

不會,我申請p.m,佢比a.m offer 我。。。。

打算會讀呀, 咁你地會唔會KEEP住手頭上另一個OFFER?

其實我都打算轉過去,本身的學校已沒有留位,只博preschool會call waiting,但知機會不大,故想遲點才交cheque,今天將打電話去問,職員說遲些答覆我。

我寄了信request pm 轉am, 唔成功

引用:我寄了信request+pm+轉am,+唔成功 +

原帖由 貝珠 於 15-05-20 發表
我寄了信request pm 轉am, 唔成功
我都有申請pm轉am,佢只答我要遲d有位先可以轉

今天Harts覆了電話俾我,話只要講低學生姓名和申請編號,就可school tour才訂校服~希望大家繼續交流資訊啦。

封信有寫可以訂或自制校服,所以唔訂都可以hold 住位先

will anyone join their summer course ?

anyone knows how many students per pn class in HARTS ?