用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 去英國讀中学应在中一過去还是中三?
樓主: sasayung_mimiko
go

去英國讀中学应在中一過去还是中三? [複製鏈接]

有些小朋友早熟,有些遲熟。他們自己提出要到外國求學就是適當的年齡。如果沒有提出,最好是帶小朋友到外國的學校參觀一下,看看小朋友是否喜歡外國的環境。小女正是她自己提出要出國讀書,而小兒是參觀了外國的學校,很喜歡,他們不約而同前後到英國讀year 9, 很適應當地的讀書環境。

回覆 hjma 的帖子

Chinese subject - so everyone get A*

回覆 Ding 的帖子

Ding How are you?  Long time to see.  Are you boring at home without your son around?

回覆:CarrieTse 的帖子

Hi Carrie, 唔會悶架,我剛剛先同老公去完旅行,或者同朋友出去食飯傾計,放假去下行山,最重要係阿仔一年會返嚟3次,其實好快就過,4月中返過去下個月5號又返嚟,所以唔覺悶 。你在英國生活好嗎?而家英國啲樓都唔平

Ding

回覆 wing530 的帖子

how do you select high school for your son?  I am planning to send my son over there when he is reaching high school.  there are a lot of agency in the market, how to choice one?

醒目開學勳章

引用:回覆+wing530+的帖子 how+do+you+select+h

原帖由 JoannMok 於 15-06-26 發表
回覆 wing530 的帖子

how do you select high school for your son?  I am planning to send my son over  ...
我仔今年九月才第一年過去讀 year 9,我好多野仲係學習階級,要係呢度請教有經驗的家長,所以,你d問題,我唔識答呀

‹ 上一主題|下一主題