用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國Guardian 公司推介
樓主: ming841
go

[英國] 英國Guardian 公司推介  

bigi037 發表於 20-2-21 10:51
回覆 yuyueng 的帖子

我都係用緊Pippa's, 依家阿仔half term係 host family到住, Pippa's 安排十分好, are ...

我就接受唔到$42/日呆坐房內,唔打機唔煲劇初中冇功課。。。咁每日食完做乜好靜坐到下一餐。所以佢個仔好醒,懂得去揾巴士坐,出去行一下

bigi037 發表於 20-2-21 10:51
回覆 yuyueng 的帖子

我都係用緊Pippa's, 依家阿仔half term係 host family到住, Pippa's 安排十分好, are ...
係呀!我都明白,個area manager都算有交帶,其實只係安排車去機場同host family 既往返,食方面其實都係其次,係間屋太細,host dad平日返工,host mum 做家務,佢哋有個仔就打機,無得外出至最慘,間房細到書枱都無張,太暗連睇書都唔得,同而家果D隔離14天生活無咩分別。阿仔一諗起復活節又要隔離21日就想死。

cfs 發表於 20-2-21 11:08
我都覺得復活返吾到,又要使多成萬蚊,五月尾希望返到啦。
5月應該都未必得,不過7月頭就點都會返架啦。

醒目開學勳章

yuyueng 發表於 20-2-20 23:36
千挑萬選我最後揀左佢,的確係最貴,但名過於實!£750 +20%稅/term , homestay £47/day , 頭尾果日都計, ...

我用緊個間的最平plan£1,082/年, 平時不需要監護人任何服務, 我自己會同學校及舍監聯絡,只需要他們安排Exeat的home stay, 食物都是好簡單的, 收£45/晚 (三日兩夜收兩日錢), 離學校約20分鐘車程 (的士來回£70), 阿仔會自己或者同home stay family 行去town食午餐和shopping, 相對無咁悶。

第一次住的家庭沒有書枱, 間房是趟門隔開, 趟門上層是玻璃, 毫無私隱, EK家長叫我同監護人反映, 之後轉了去現在這個好好多。

3b 發表於 20-2-21 13:24
我用緊個間的最平plan£1,082/年, 平時不需要監護人任何服務, 我自己會同學校及舍監聯絡,只需要他們安排 ...
你個plan好抵,其實平常我都唔使要其他咩服務,只係book 車去監護人度同half term break 既home stay, 3日2夜收3日錢,所以都係決定轉過一間。

Funliving 發表於 18-1-11 11:58
我pm你
可 pm 你的監護人公司給我嗎?先謝

我用緊個間的最平plan£1,082/年, 平時不需要監護人任何服務, 我自己會同學校及舍監聯絡,只需要他們安排 ...

請問可否告知是哪一間公司?
謝謝你

我也是用最平£780/年,因為我都係不需太多服務,home stay £42/晚,交通由學校安排可以夾埋幾個學生去同區,40mins £2x左右。 其實中二學生已經唔需要太多服務,有問題自己聯絡學校。

可以PM我是用那一間嗎? 謝謝

cfs 發表於 20-2-21 11:13
我就接受唔到$42/日呆坐房內,唔打機唔煲劇初中冇功課。。。咁每日食完做乜好靜坐到下一餐。所以佢 ...

Homestay同Guardian係同一人,Handle得好啲唔使搭來搭去先解決到問題,我無用Guardian公司,收£29/日,接送車費另計,佢同佢老公會親自輪流接送我仔,5年無加過價,Homestay媽媽會帶我仔出去玩食野及參加佢朋友及家庭聚會,好有心機煮不同菜式比我仔食,而且佢本身有兩個小朋友年紀比我仔細,小朋友一齊玩冇咁悶,大家唔好PM問我Homestay 介紹,因為係Devon西南部比較遠

cfs 發表於 20-2-27 09:45
我也是用最平£780/年,因為我都係不需太多服務,home stay £42/晚,交通由學校安排可以夾埋幾個學 ...

可否俾你 Guardian 的資料我,謝謝!

醒目開學勳章

我也是用最平£780/年,因為我都係不需太多服務,home stay £42/晚,交通由學校安排可以夾埋幾個學 ...

你個間仲平, 因為要求服務不多, 如果要比成2仟鎊一年的話, 真係太貴了

maylmm 發表於 19-2-23 11:42
Anglo Chinese o既 Eve, 雖然平, 但唔會推薦俾家長

朋友推介這間,想聽多d 意見,可否pm 我唔推介的原因?Thanks

可否pm我 guardian 公司資料?Thanks

3b 發表於 20-2-27 13:57
你個間仲平, 因為要求服務不多, 如果要比成2仟鎊一年的話, 真係太貴了
...

對。當初諗住佢大個仔中二喇,好多事情我地自己同學校安排。只需緊急事情發生才會聯絡他們,所以選擇平啲。點知突然要住home stay估唔到又好彩好滿意。

scso 發表於 20-2-27 13:13

Homestay同Guardian係同一人,Handle得好啲唔使搭來搭去先解決 ...

係呀,你呢種又要睇位置了,私人服務遇到幾好運

Hello, 我囡17歲,今年9月讀year 0, 我只需要搵間平公司做guardian, 其他唔駛做,知唔知有邊間平?
真係好唔扺,好似白白送錢咁

回覆 noproblemom 的帖子

方間有d叫掛名guardian,你可以考慮果d

scso 發表於 20-2-27 13:13

Homestay同Guardian係同一人,Handle得好啲唔使搭來搭去先解決 ...

你好!請問可否介紹你用監護人?我囝囝會在西南部,謝謝!

Joba 發表於 20-3-28 22:01
你好!請問可否介紹你用監護人?我囝囝會在西南部,謝謝!

監護人=Homestay位置在Devon的Newton Abbot,如果近你小朋友學校生介紹你啦