用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國Guardian 公司推介
樓主: ming841
go

[英國] 英國Guardian 公司推介   [複製鏈接]

回覆 Twomonkeys 的帖子

我也是用Crown,但冇你甘好彩,勿都冇,連填離校表都要自己填,half term那張表

回覆 wangc 的帖子

Please check pm

tung_yan0623 發表於 15-12-8 07:48
可以揾eve幫手,佢係香港人在英國開guardian, 佢人好好,有需要contact可pm我

有冇eva 資料

回覆 Macau媽媽 的帖子

我仔出年去英國讀year 10, 請問各位經驗爸媽選Quest定Bright World好d呢,?謝謝!兩間價錢差唔多,bright world無寫明會陪睇醫生,但Quest有寫. Bright world有得自選host family, 但quest無寫。 agent又話quest跟得足d. 我揸唔定主意呀,help~~ thanks~~

bbiloveu 發表於 19-12-28 18:01
回覆 Macau媽媽 的帖子

我仔出年去英國讀year 10, 請問各位經驗爸媽選Quest定Bright World好d呢,?謝謝! ...

我仔仔將於2020年到英國升學,入讀year 12, AA 也推薦Quest, 説它回覆較White House 快。但比較它們的基本監護服務費用(2020-21),兩者相差好大,Quest 多差不多1000多磅!真係要比較及想清楚,太多錢了!可否有用過這兩間監護人公司之家長能夠給我意見!謝謝(emoji)

回覆 tsung 的帖子

係,比white house贵1000磅!! Quest可能加咗價,agent之前quote 無咁貴。White house我都有諗過,但就怕一分錢一分價,服務唔足

bbiloveu 發表於 19-12-28 20:19

係,比white house贵1000磅!! Quest可能加咗價,agent之前quote 無咁貴。White house我 ...

喺!
同意你所説,都擔心一分錢一分貨!Agent就直接建議用Quest,但記得之前喺EK有家長又講過,貴嘅都唔一定服務好,所以真喺想聽多d家長的分享及口碑!

回覆樓主:

Deleted

bbiloveu 發表於 19-12-28 20:19

係,比white house贵1000磅!! Quest可能加咗價,agent之前quote 無咁貴。White house我 ...

用梗White house冇問題出現

我都想要eve, 可唔可以pm我, 謝謝

wloi 發表於 15-12-9 11:08
個人經驗,如果你只需要監護人服务,Eve係-個不錯的選擇。

請問可否提供eve 的聯絡呢?謝謝你

pazu 發表於 20-1-17 23:21
請問可否提供eve 的聯絡呢?謝謝你

請參考這網頁

http://www.eliteacs.com

unchu 發表於 20-1-13 12:16
我都想要eve, 可唔可以pm我, 謝謝

請參考這網頁

http://www.eliteacs.com

LAS01 發表於 18-3-15 21:58
Pippa’s 是行內收費出名比較貴Guardian 公司。老牌、規範,聽過一D低齡留學,學生家長家長對服務讚不絕口 ...
千挑萬選我最後揀左佢,的確係最貴,但名過於實!£750 +20%稅/term , homestay £47/day , 頭尾果日都計,我仔學校離LHR 約二小時車程。Area manager 每個term 會去搵我仔一次,其實講下近況,不過呢D我仔都有同講,代去家長日要另外比£100,家長日前三個月已經問定我要唔要代我參加,咁我話好,但結果家長日三個星期前我再問佢,佢話當天有去另一個學生既家長日,咁算啦,當慳番成千元,不過覺得佢唔可靠。

其實最用得著係host family , 離學校車程半個鐘,不過host family 屋企好細,間房單人床+一個木衣櫃,書枱都無,燈光好暗唔明亮,早餐食兩隻蛋加二片多士,下午吞拿魚三文治,夜晚肉丸意粉,最難捱係佢屋企得爸爸有車,但佢一至五返左工之後,只可以起屋企坐,我仔話根本就係起間單人房度坐監,我同area manger 反映話想下次換host family, 佢話不如較光D同加張書枱得唔得?佢話host family 好渴市,又多學生⋯⋯

用埋下個term 想轉,貴得黎唔好。

yuyueng 發表於 20-2-20 23:36
千挑萬選我最後揀左佢,的確係最貴,但名過於實!£750 +20%稅/term , homestay £47/day , 頭尾果日都計, ...

嘩!收咁貴都咁差,留下不好經歷添。
我都知撞彩多,所以我選最平宜算。
今次第一次去Home stay 總括不錯,三餐不差雖然不是超正,不過正常丫,早餐pancake(好食喎),粟米片、面包、煎蛋(亞仔形容好食添),午餐有時雞,有時意粉,意大利飯。。。會帶他去Gym,行outlet,打保齡球,屋主唔得閒果日亞仔會自己去行街行超市一陣,又會和同home stay的人一起去睇戲,總算合格。
你記得要早點通知他們吾join呀下個term,否則遲咗扣按金架!

cfs 發表於 20-2-20 23:59
嘩!收咁貴都咁差,留下不好經歷添。
我都知撞彩多,所以我選最平宜算。
今次第一次去Home stay 總括不錯 ...
第一次half term break 阿仔唔知,以為個個都係咁,第二次時D同學個個都唔使咁,起碼可以去town 買野,阿仔果度去最近超市都要15分鐘車程,成個星期吽起間細屋度人都顛,佢尋日終於自己搭巴士去town,反正咁貴又唔係咁好。佢哋要一個term通知,咁我起Easter term break 放完假前通知就可以?定放term break 前就要通知?

yuyueng 發表於 20-2-21 08:29
第一次half term break 阿仔唔知,以為個個都係咁,第二次時D同學個個都唔使咁,起碼可以去town 買野,阿仔 ...

唉黑仔咗,希望復活節可以去另外一個家庭啦,呆喺屋企真係幾難頂!我會復活節假開始前通知對方,不過如果怕又安排唔好,等到左家庭果日通知

cfs 發表於 20-2-21 08:38
唉黑仔咗,希望復活節可以去另外一個家庭啦,呆喺屋企真係幾難頂!我會復活節假開始前通知對方,不過如果 ...
係呀,仲有一個term break 同一個half term break, 照目前睇應該返唔到香港。

回覆 yuyueng 的帖子

我都係用緊Pippa's, 依家阿仔half term係 host family到住, Pippa's 安排十分好, area manager 好nice又有交帶, 其實英國人食野好簡單 (除非屋企有party), 不似我們一樣, 不要期望過高, 阿仔早餐只有粟米片, 午餐三文治, 晚餐意粉/意大利飯, 我覺得可以接受, 戶主有帶過佢去超市買野及打桌球, 其餘時間在家自由活動, 又會同阿仔傾下計.  不要期望host family日日會安排豐富節目比你, 人地有正常生活啊......

yuyueng 發表於 20-2-21 10:37
係呀,仲有一個term break 同一個half term break, 照目前睇應該返唔到香港。

我都覺得復活返吾到,又要使多成萬蚊,五月尾希望返到啦。

‹ 上一主題|下一主題