用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國Guardian 公司推介
樓主: ming841
go

[英國] 英國Guardian 公司推介   [複製鏈接]

靚媽媽 發表於 15-12-1 15:35
我都覺好貴...

可能係咪要機場接送?

我個仔都係Bath, 我用Crown Guardian, 服務很周到,我未到埗online買一均物品,送哂去Guardian屋企,等我們到至車返比我。

scso 發表於 19-9-7 00:52
是同一英國人家庭,非常好,由我大仔用佢到我細仔依家都用佢己經踏入第6年,由起初不相識到現在己成為朋友 ...

我聽過小朋友啲同學家長講, 好多係質素參差又照顧得唔好, 真係好講彩數, 萬一個家庭有咩唔好ge我真係會癲, 又唔知同我小朋友夾唔夾到..真係一出外就好多嘢擔心, 依家最後係搵咗監護公司, 個家庭有咩唔適合起碼可以即刻轉, 負責主管會講中文,  有咩唔滿意可以即時whatspp投訴先

想請教一下,本人女兒讀11班,開學初期學校安排同學集體到當地警署做登記,但囡囡帶漏文件未能完成,之後學校通知我及guardian公司,要求guardian公司派人帶囡囡再做登記。Guardian公司說要額外收費£225,是給areaparent 的汽車燃油費及人工!我是第一次用guardian 公司,請問以上的情況要額外收費是否合理?由學校到警署的車程大概10多分鐘,在警署登記的手續大概15-20分鐘,這個收費是否太貴呢?請問有沒有人有以上的經驗,煩請告知。

Igo 發表於 19-9-21 07:45
想請教一下,本人女兒讀11班,開學初期學校安排同學集體到當地警署做登記,但囡囡帶漏文件未能完成,之後學 ...

你個plan包乜唔包乜,有冇寫到?
我guardian安排去host family,按距離收油錢。

Igo 發表於 19-9-21 07:45
想請教一下,本人女兒讀11班,開學初期學校安排同學集體到當地警署做登記,但囡囡帶漏文件未能完成,之後學 ...

收225 英鎊會唔會太貴呢?不過要睇返原本你個plan 有無包呢個服務?

我個 plan 是最简单那款,大概£1100/年,可能沒有包陪學生處理私人事務,但即使按情況計算,住在當地的local parent 收這個費用真的太貴,但guardian 公司則說這是公價,不過公司的網頁沒有列出這些收費細則,簽約文件亦沒有列明單項收費的標準,遇到這次突發情況才發現收費原來十分昂貴。

etoile 發表於 19-9-22 12:45
你個plan包乜唔包乜,有冇寫到?
我guardian安排去host family,按距離收油錢。

請問油錢一般幾錢1公里?

Igo 發表於 19-9-22 14:00
請問油錢一般幾錢1公里?

唔太記得,只有2016年invoice:

Igo 發表於 19-9-22 13:54
我個 plan 是最简单那款,大概£1100/年,可能沒有包陪學生處理私人事務,但即使按情況計算,住在當地的loc ...

其實你用緊邊間監護人公司 , 介意公開就 Pm , 我都想去網頁研究下佢D plan 之後額外收費 。

etoile 發表於 19-9-22 14:49

唔太記得,只有2016年invoice:

我都係£0.5/Miles , 應該是同一間

回覆 katrinafu 的帖子

請問英國local parents一小時薪金大約多少?

katrinafu 發表於 19-9-22 16:30
我都係£0.5/Miles , 應該是同一間

極有可能!

爬完文, 因有些資料是幾年前, 可以給作參考.
因女兒2020/9月入讀Year10 , 獨立成熟. 小假期會住homestay.,只想要基本需要服務.
請問大家whitehouse 同 study link 比較, 哪一間較好?
謝謝!
得閒入來看看"雙妹嘜"啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

可否也PM EVA 's Agent Company contact phone 俾我?唔該曬!
2005/03/01-4.16kg 2005/04/02 -5.44kg 2005/05/14 - 7.47kg 2005/06/07 - 7.95kg, 65.5cm 2005/07/02 - 8.62kg 2005/09/03 - 8.98kg, head - 44cm, height - 72.5cm 2005/12/10 - 10.2kg, 76cm 我叫梓軒,响2005年3日1出世! Welcome to my web page : 駱仔仔之家

meemeefung 發表於 18-3-15 10:22
我之前都有問過Eve,但係見到呢度講不是AEGIS member 及宿舍不合乎消防條例嘅問題,所以再搵多兩間比較。

...

my girl will go UK next year, can u pm me the 'P' guardian u r using? many many thanks

醒目開學勳章

kpbb 發表於 19-10-11 17:07
爬完文, 因有些資料是幾年前, 可以給作參考.
因女兒2020/9月入讀Year10 , 獨立成熟. 小假期會住homes ...

我要求的監護人服務跟你差不多, 只需要安排exeat的住宿和交通, 我用緊Studylinks.

3b 發表於 19-10-28 11:31
我要求的監護人服務跟你差不多, 只需要安排exeat的住宿和交通, 我用緊Studylinks.
...
請問有無中文職員同家長溝通架?今年收費多少? 謝謝!
得閒入來看看"雙妹嘜"啦......
http://hk.myblog.yahoo.com/jessjuli088

醒目開學勳章

kpbb 發表於 19-10-30 08:22
請問有無中文職員同家長溝通架?今年收費多少? 謝謝!

跟阿仔的職員能說英文及普通話, 平時以whatsapp或電郵聯絡。 Limited package £1,092

回覆 yfchanMa 的帖子

請問可以pm eve的電話,联络方法,急,謝
‹ 上一主題|下一主題