用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國Guardian 公司推介
樓主: ming841
go

[英國] 英國Guardian 公司推介   [複製鏈接]

回覆 katrinafu 的帖子

我是2012年開始找她做囝囝監護人, 今年是last year。當年無分得這麼仔細有乜plan物plan, 到現在都無變。本打算入她網頁看看這些plan有甚麼分別,但網項暫時error睇唔到

tung_yan0623 發表於 15-12-8 07:48
可以揾eve幫手,佢係香港人在英國開guardian, 佢人好好,有需要contact可pm我

我想要Eve 電話,可pm 我嗎?急🙏🏻

brother4 發表於 17-2-9 23:35
好奇,gold同diamond分別是什麼?

兩種的分別是:
2017年起,我們提供2種不同的監護人計畫,一種是給已經有英國教育經驗的(gold package),另外就是比較全面的監護人服務(diamond package) 他們不同之處,在於我們什麼時候開始提供監護人服務。一般監護人服務是學生開學後才提供,diamond package 會從你申請接納後提供,你可以直接和我們發問關於開學和學校聯絡問題,同時我們提供協助,例如開學的機場接送,酒店預訂,購買日常用品等。Diamond可以直接聯絡我們香港同事,用廣東話聯絡。Gold 會由英國同事負責,透過英語聯絡。

回覆:英國Guardian 公司推介

原來是咁分的,英文/本地話,thx

回覆 rocco124 的帖子

do you think we need to get the help before school start?  I am considering which plan to use

回覆 brother4 的帖子

照該位家長引述,  點會是英文/本地語分別咁簡單, 看清楚啦!

是講自己英語差,只可用本地話聯絡,得一種選擇吧!估其它家長明白詳細二種計劃分別

回覆:CSFIVY 的帖子

自己冇佢電話,但看番英國guardian公司介紹的第三頁,Eve leung 有Axxxx...

..網,再上網一找,是否電話聯絡,冇可emil佢,今日星期日,就。。。

英國guardian公司推介的第三頁Eve .....才真

yfchanMa 發表於 17-2-12 17:12
回覆 brother4 的帖子

照該位家長引述,  點會是英文/本地語分別咁簡單, 看清楚啦! ...

現在Diamond 與 上年度gold 差唔多, 但特別是註明有中文聯絡服務,多了數張電話卡 。

但Diamond 與 gold 都有分別的,不過呢d分別係要睇你用唔用到,酌情處理服務收費差別較大,呢個真係唔知用唔用到,又或者有冇機會用到。
代表到學校參與 活動(長家會) ,其實呢個要睇家長 要求,因學校都會比Report 家長。
至於 24小時緊急服務和緊急住者,呢點我覺得作為監護人 任何plan都要處理。

我上年度都是用到 Gold plan , £350/ term , 開學後基本上我都未聯絡過Eve , 因為女兒學校問題我都直接跟舍監,老師直接聯絡 。  現在自己諗番,其實女兒所有優期,Half Term 都回港有冇必要用Gold plan , 所以下學年睇清楚再決定。
但 爸爸又說 , 如果 學費+機票 都幾十萬,兩個plan 差價,貴了的金額比例上又唔係好多。 如果其中一段機票唔出學生機票,出普通機票,都夠cover 有突啦 !

有無人用過white house?  見呢間費用較平,在英國既公司亦有識講廣東話職員,對於我黎講,溝通較方便,有無人知呢間既服務質素如何?搵監護人公司係咪真係一分錢一分貨

回覆 CD 的帖子

可否給我EVA 的聯絡? 急! 謝謝

jannywsc 發表於 15-12-7 17:52
其實我都揾緊guardianship. 同Crown Guardianship 傾過好似幾好. 但我個仔間學校喺Horsham, West Sussex.  ...

如果要求唔高,crown係選擇之一,小朋友得到安全感最重要,我曾經都用過,收費平,提供住宿。佢地有識中文既職員,溝通無問題。

Eve 既監護人公司係咪英國監護人公司協會AGIES, TAGS會員?

dizidizi 發表於 17-2-17 00:49
如果要求唔高,crown係選擇之一,小朋友得到安全感最重要,我曾經都用過,收費平,提供住宿。佢地有識中文 ...
我都係用緊CROWN, 佢安排既HOME STAY好好, 好近阿仔學校, 收費又平. 原來佢有識中文職員咩? 我都唔知tim, 因為我都係經agent安排, 唔洗直接搵佢

知唔知要求Host family可否講要求, 定佢地因應地點而安排給你?

可以比eve既聯絡方法?

回覆 kidtomum 的帖子

當然可以啦,如生活與飲食,人單房,書枱等……

我都想要eve既聯絡方法?

Eve 聯絡資料🙏🏼
‹ 上一主題|下一主題