用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國Guardian 公司推介
樓主: ming841
go

[英國] 英國Guardian 公司推介   [複製鏈接]

引用:回覆+DKmum+的帖子 請問有無家長試過經Eve

原帖由 3b 於 15-12-14 發表
回覆 DKmum 的帖子

請問有無家長試過經Eve安排倫敦以外的host family?
我女住佢London 嘅宿舍,因為佢鐘意熱鬥,之前佢介紹左host family outside London, 但我女5想!

引用:Quote:原帖由+3b+於+15-12-14+發表回覆+DKm

原帖由 DKmum 於 15-12-14 發表
我女住佢London 嘅宿舍,因為佢鐘意熱鬥,之前佢介紹左host family outside London, 但我女5想!

...
我早幾日都搵了eve, 感覺良好。

因我女短假吾多,只是長假,佢提議我女,不如住佢london度。bath 去佢度幾2小時。

其實我有問亞女,佢都覺ok,又想熱鬧d.
我唸都會住佢度。 我問過,擔心有病,要到學校接女,好似太遠,佢話佢會安排,所以我都想試試,佢費用吾貴。

靚媽媽 發表於 15-12-14 20:55
我早幾日都搵了eve, 感覺良好。

因我女短假吾多,只是長假,佢提議我女,不如住佢london度。bath 去佢度幾 ...
其實,從女孩子媽媽的角度,住Eve 倫敦大屋較安全。因為住home stay 難免會擔心萬一遇人不熟...

引用:Quote:靚媽媽+發表於+15-12-14+20:55+我早

原帖由 spiderlily 於 15-12-14 發表
其實,從女孩子媽媽的角度,住Eve 倫敦大屋較安全。因為住home stay 難免會擔心萬一遇人不熟...

...
都是,女既學校只有term break 同長假,
佢sixth form 小病應該自己在校應付到。

長假先去london 2小時火車是可應付。

eve又會帶佢地去london 週圍行下。

靚媽媽 發表於 15-12-14 21:10
都是,女既學校只有term break 同長假,
佢sixth form 小病應該自己在校應付到。
小病有校醫
嚴重或傳染疾病才要離校就醫

spiderlily 發表於 15-12-14 21:50
小病有校醫
嚴重或傳染疾病才要離校就醫
現在明白了. 吾怪之得EVE話果日有人水豆, 佢都去接走.

回覆:英國Guardian 公司推介

好奇一問,出水豆會送哪處?

引用:好奇一問,出水豆會送哪處? +

原帖由 brother4 於 15-12-15 發表
好奇一問,出水豆會送哪處?
學校會call 監戶人接走

回覆:靚媽媽 的帖子

thx

回覆:英國Guardian 公司推介

大家好,路過見講Guardian,我又搭訕一下。其實我囡囡year9,今年過去英國,都是Eve 做Guardian.在7月她來香港的時候約她了解下,佢十分helpful.教了很多要留意的事。之前因為學校距離London要3小時,都吾知找她做Guardian好吾好。後來決定了她的公司,她每次有問題都很快回覆。暫時覺得幾好,下次放假我囡要到host family住,有點擔心,希望ok.

引用:大家好,路過見講Guardian,我又搭訕一下。

原帖由 foxso 於 15-12-16 發表
大家好,路過見講Guardian,我又搭訕一下。其實我囡囡year9,今年過去英國,都是Eve 做Guardian.在7月她來 ...
點解擔心?第一次去 host family 到住?

回覆:CPW628 的帖子

因為始終一個女仔去host family.有點擔心。之前本來Eve安排了同校的year 10姐姐同一個host family.但她退學了。

回覆:CPW628 的帖子

是第一次去host family

引用:因為始終一個女仔去host+family.有點擔心。

原帖由 foxso 於 15-12-16 發表
因為始終一個女仔去host family.有點擔心。之前本來Eve安排了同校的year 10姐姐同一個host family.但她退學 ...
如果真係好擔心 不如去 London Eve 個度住

回覆 CPW628 的帖子

EVE?係guardian company?

引用:回覆+CPW628+的帖子 EVE?係guardian+comp

原帖由 Sheep006 於 15-12-16 發表
回覆 CPW628 的帖子

EVE?係guardian company?
係 妳睇番前面有講

可以給Eve的聯繫資料我嗎?
謝謝 ^.^

回覆 littleparent 的帖子

已PM給你

引用:回覆+littleparent+的帖子 已PM給你

原帖由 yfchanMa 於 16-01-09 發表
回覆 littleparent 的帖子

已PM給你
請問可以PM埋比我嗎?

回覆 jaspermame 的帖子

請看PM