用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國Guardian 公司推介
樓主: ming841
go

[英國] 英國Guardian 公司推介  

回覆 erniekwok 的帖子

我也想知道,有沒有家長可以分享,還有James lee 好嗎?價錢實在是太貴啦!!!

maylmm 發表於 19-2-14 16:47
我囡囡上年9月轉咗QUEST, 暫時覺得唔錯, 佢哋去咗學校搵過我囡囡兩次, 監護人公司亦有匯報給我, travel for ...
請問之前是哪家監護人公司,我也在考慮監護人公司。謝謝分享

erniekwok 發表於 19-2-23 19:27
請問有無人用過Guardians International? 服務如何呀?
我也想知道,有沒有家長可以分享,還有James lee 好嗎?價錢實在是太貴啦!!!

雨眾不桐73 發表於 19-3-10 18:14
請問之前是哪家監護人公司,我也在考慮監護人公司。謝謝分享

你睇返前面, 响357#我有提及

maylmm 發表於 19-3-11 15:44
你睇返前面, 响357#我有提及
明白,謝謝

rocco124 發表於 17-2-12 13:05
兩種的分別是:
2017年起,我們提供2種不同的監護人計畫,一種是給已經有英國教育經驗的(gold package), ...

麻煩p.m. eve 聯絡資料,女兒今年9月入學,想找監護人,謝謝

Funliving 發表於 18-1-11 11:58
我pm你

可否也p.m.,我? thanks

meemeefung 發表於 18-3-15 10:22
我之前都有問過Eve,但係見到呢度講不是AEGIS member 及宿舍不合乎消防條例嘅問題,所以再搵多兩間比較。

...

可否p.m.監護人公司比我,thanks

keddy123 發表於 18-11-19 16:23
回覆 ricenoodle 的帖子

Guardians International Support has a branch office in HK.  I shall pm you t ...

Can you please p.m. me? thanks

我之前有問過EVA,佢email回覆我話已經無接出面d小朋友幫佢做監護人了。
現在只係會直接用佢公司搵寄宿學校的學生提供監護人服務。

我上面講那個名係叫Eva Tong。
另外那個係Eva Leung (anglo-chinses studxxx sexxxxxx 上網就會搵到).

雨眾不桐73 發表於 19-3-10 18:13
回覆 erniekwok 的帖子

我也想知道,有沒有家長可以分享,還有James lee 好嗎?價錢實在是太貴啦!!! ...

你想揾邊區?我呢個監護兼homestay己用了多年,大細仔都用佢,好滿意及放心,location你看圖片,在英國西南部

回覆 雨眾不桐73 的帖子

你係揀邊個套餐? 我覺得價錢ok, 有啲太平我返而覺得信唔過, 起碼佢有aeigs先
PS 依家用緊佢地, 相處還好, 囡囡同佢地仲好傾過我

Matt2005 發表於 19-2-19 20:52
要留意james Lee 有英國稅項20%要比㗎
好似間間都要交稅架?

請問有冇人用GIS (Guardians International)這間guidance公司,都在AEGIS找到的?見他收費平過James Lee, 中等收費,早前見過公司負責人和本地香港員工介紹,ok喎,我仔仔也有參與其中,仔仔也覺得ok. 有興趣pm我,大家分享下

想問: 如果讀 DAY SCHOOL, 其實 每日 HOMESTAY + 監護人費用洗唔洗  £15,000/年?

DAY SCHOOL 2019/2020 £4,054 per term x 3 =  £12,162/年

James Lee 舊年我問過 2018-19年價錢:
Sliver Plan: £1,800/year
Homestay : £45/day
Transport fee: £0.6/mile

scso 發表於 19-3-14 11:52
你想揾邊區?我呢個監護兼homestay己用了多年,大細仔都用佢,好滿意及放心,location你看圖片,在英國西南部
方便透露邊間監護兼homestay? 如不方便公開, 可以 pm 我

小時了了 發表於 19-9-6 10:21
方便透露邊間監護兼homestay? 如不方便公開, 可以 pm 我

我個Guardian & Homestay是同一家庭,想follow得好D,唔想分開請,不是揾公司,是自己揾的

scso 發表於 19-9-6 13:29
我個Guardian & Homestay是同一家庭,想follow得好D,唔想分開請,不是揾公司,是自己揾的
...
你好叻!

點樣自己搵 Guardian & Homestay是同一家庭?

小時了了 發表於 19-9-6 13:31
你好叻!

是同一英國人家庭,非常好,由我大仔用佢到我細仔依家都用佢己經踏入第6年,由起初不相識到現在己成為朋友,每年X’mas佢都寄禮物來香港比我,我去英國也去佢屋企坐同食飯,佢又sent D旅行相我睇,大家又sent sms傾下咁