用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 5/2015英鎊回升了,各位如何處理?
樓主: 亮燈
go

5/2015英鎊回升了,各位如何處理? [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+15-05-25+發表我唔係

原帖由 CPW628 於 15-05-25 發表
咁今次段估係.....
今次段估短期會遂步回升

回覆:5/2015英鎊回升了,各位如何處理?

輸錢??買英鎊高咗,可慢慢用,等低位再入。。。

引用:輸錢??買英鎊高咗,可慢慢用,等低位再入

原帖由 brother4 於 15-05-25 發表
輸錢??買英鎊高咗,可慢慢用,等低位再入。。。
我唔係講英鎊,係股票。

股票話去women talk 的家庭理財有很多高人,2012四月前朋友介約0.3→0.9,但冇買個人做人仔定期4.5%,現股票賺少少5號升咗,放咗,轉388升咗,又放咗,轉xX好期望明天開市。。。

朋友話股升太多,個個減持,跟大隊做人仔定期有4.5厘,蓄現金,忍等調整後。。。

引用:股票話去women+talk+的家庭理財有很多高人

股票話去women talk 的家庭理財有很多高人,2012四月前朋友介約0.3→0.9,但冇買個人做人仔定期4.5 ...
四阿哥原來係高手

不是,朋友才是高手,我是跟隊,賺咗請食吓飯,大家開心。。。英鎊升咗,學費又加咗,亞細箍牙要幾萬,真要拋身出來做。。。

引用:不是,朋友才是高手,我是跟隊,賺咗請食吓

不是,朋友才是高手,我是跟隊,賺咗請食吓飯,大家開心。。。英鎊升咗,學費又加咗,亞細箍牙要幾萬,真要 ...

之前段估話英鎊會升,現在更正:會跌番少少至真

亮燈 發表於 15-5-25 19:23
之前段估話英鎊會升,現在更正:會跌番少少至真

段估會回到乜水位呢?

現參考價1.5471,約$11.9926。日元現參考價121.531,約$63.7。

samkee 發表於 15-5-26 02:53
段估會回到乜水位呢?
第一個位1.546,如果跌得穿就好D,跟住下個位係1.53。但如果跌唔穿就再回升。

回覆:亮燈 的帖子

貪勝不知輸,終於到自己,現痛苦中

跌市了。

恆生電匯$12.014

引用:恆生電匯$12.014 +

原帖由 亮燈 於 15-05-26 發表
恆生電匯$12.014
請問亮燈兄係咪恒生價最靚?因為我check中銀同hsbc premier價都冇咁低

引用:Quote:原帖由+亮燈+於+15-05-26+發表恆生電

原帖由 hjma 於 15-05-26 發表
請問亮燈兄係咪恒生價最靚?因為我check中銀同hsbc premier價都冇咁低

...
應該唔係最靚,但我覺得算合理啦!其他家長就會用東亞、建行等,D價好似仲靚。我只不過懶,用開恆生啫!

bea 電匯11.973

現參考價1.5403,約$11.9355,恆生電匯$11.974。日元現參考價122.5917,約$63.2,恆生電匯$63.39。下個目標:1.53

美金開始轉強,傳要加息,兌日圓,歐元,英鎊都上升不少,估計呢一浪,美元兌英鎊會去到1.52,支持位在1.50左右。

5天     12.1691 - 11.9718 -0.67%
1個月 12.2550 - 11.6936 +1.55%
2個月 12.2550 - 11.2854 +3.70%
3個月 12.2550 - 11.2854 -0.01%
  52週 13.3187 - 11.2854 -8.56%
‹ 上一主題|下一主題