用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 幼稚園需要補習嗎?
go

幼稚園需要補習嗎? [複製鏈接]

小兒九月上K2, 已經有同學家長開始物色補習社,但自己冇諗過咁早就要補習,大家分享吓心得。

0    0    0    0

回覆:herman0114 的帖子

個人認為絕對(係絕對!)沒有需要。

回覆 herman0114 的帖子

>>開始物色補習社
Interested to know what kind of 補習社. Many people start to entrol interest class, English, Mandarin...etc

醒目開學勳章 貢獻勳章

自己返到屋企,陪小朋友讀下課本,寫下教咗嘅字,多讀課外書
你真係覺得有特別需要加料,就加你無能力做嗰樣 e.g. phonics
但呢d唔叫做補習囉~
恐龍家

引用:小兒九月上K2,+已經有同學家長開始物色補習

原帖由 herman0114 於 15-05-14 發表
小兒九月上K2, 已經有同學家長開始物色補習社,但自己冇諗過咁早就要補習,大家分享吓心得。

...
你覺得佢有咩學習困難?

引用:小兒九月上K2,+已經有同學家長開始物色補習

原帖由 herman0114 於 15-05-14 發表

...
補嚟做乜?

‹ 上一主題|下一主題