用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 大偵探福爾摩斯
go

大偵探福爾摩斯 [複製鏈接]

看了一本,覺得很好看。全新不便宜,想找找看哪裡有打折的才買。找來找去沒頭緒。請問各位知道哪裡買"大偵探福爾摩斯"最平? 書展嗎?大概是幾折?謝謝各位。

4    0    0    0

引用:看了一本,覺得很好看。全新不便宜,想找找

原帖由 tsangnamnam 於 15-05-05 發表
看了一本,覺得很好看。全新不便宜,想找找看哪裡有打折的才買。找來找去沒頭緒。請問各位知道哪裡買"大偵 ...
有冇試博客來等台灣書網?

岩岩係正文訂左, 夠17本就每本$39, 仲免費送貨, check 過博客來都無咁平!

謝謝你們!!

回覆:sunshine231207 的帖子

請問怎樣可以是39,不是49嗎?

正文社網頁有訂購表格,任何17本,共售hkd663, 平均每本hkd39

ssgg 發表於 15-5-6 09:26
請問怎樣可以是39,不是49嗎?
http://www.children-science.com/shopping.htm <-- 價目表,我印象中書展都係呢個價,所以唔駛等
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

回覆:大偵探福爾摩斯

謝謝份

想請教大偵探福爾犘斯的英文版, 係咪即係Sherlock Holmes ? 我見D 封面好似大人書, 有冇邊個版本係適合小四睇?

mimi1102 發表於 15-5-6 14:29
想請教大偵探福爾犘斯的英文版, 係咪即係Sherlock Holmes ? 我見D 封面好似大人書, 有冇邊個版本係適合小四 ...
你係咪講柯南道爾原版個套?呢度講既係借名借背景再創作既香港作品,所以冇呢個作品既英文版
你係咪想搵適合小四既英文偵探小說?
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.

MASAYA 發表於 15-5-6 16:00
你係咪講柯南道爾原版個套?呢度講既係借名借背景再創作既香港作品,所以冇呢個作品既英文版
你係咪想搵適 ...
係呀! 我見依度好多人都有講Sherlock Holmes 的書, 我想睇下啱唔啱小四女生睇.

回覆:大偵探福爾摩斯

有時學校書展都平

tsangnamnam 發表於 15-5-6 11:35
正文社網頁有訂購表格,任何17本,共售hkd663, 平均每本hkd39
我都想知個網址...

商務用HSBC card 做緊8折。如果只買幾本,有8折都唔錯。
‹ 上一主題|下一主題