用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園(麗港城) 小朋友讀這間開心嗎?
go

小朋友讀這間開心嗎?

小女係10月細女, 9月即將入讀這間K1上午班,

各位, 你地小朋友讀呢間讀得開心嗎? 會唔會好深? 老師好唔好?

另外, K3要轉下午, 會不會難適應?

謝謝!!!

我囡現在讀n班,15-16年會k1.我囡好鐘意返學,佢返得好開心。返到屋企會分享學校既嘢,學到嘢。好滿意

回覆 Happi_Mum 的帖子

我囡都係上午班呀。老師有愛心。課程算深。k3要返下午,老師話下午時間長d

k3課程緊迫),同埋可以慢慢適應小學生活。唔駛擔心,小朋友好快適應。希望幫到你

引用:+本帖最後由+Happi_Mum+於+15-5-4+16:34+編

引用:我囡現在讀n班,15-16年會k1.我囡好鐘意返

回覆 elleellebaby 的帖子

我囡而家係返上午

引用:回覆+elleellebaby+的帖子 我囡而家係返上

引用:我囡現在讀n班,15-16年會k1.我囡好鐘意返

原帖由 peggyting 於 15-05-11 發表
我囡現在讀n班,15-16年會k1.我囡好鐘意返學,佢返得好開心。返到屋企會分享學校既嘢,學到嘢。好滿意:good ...
Hello,我仔黎緊9月會讀PN班,我想知係咪多數會直升k1?定係要再報k1?

回覆 Raceyan 的帖子

大多數直升,唔駛再報k1啦

回覆:peggyting 的帖子

連報名表都唔駛填?學校通常係返PG後幾時有offer?

唔駛填報名表啦,好像下學期前通知可以升k1

引用:Quote:原帖由+peggyting+於+15-05-11+發表

elleellebaby 發表於 15-5-19 09:19
唔係100%直升K1,不過唔使填表再申請k1,學校11月左右會有通告問你會唔會想原校升K1,如果可以直升K1之後大 ...

其實係乜原因唔比直升? 多唔多呢 d case?

引用:Quote:elleellebaby+發表於+15-5-19+09:19+

peggyting 發表於 15-5-13 00:11

大多數直升,唔駛再報k1啦
昨天聽簡介會, 校長都有講, 大部分直升, 而我女唔係讀緊CANNAN PN 的,

佢比較好動, 迦南係咪好講規矩, 要小朋友坐定定存?

peggyting 發表於 15-5-11 23:50
回覆 Happi_Mum 的帖子

我囡都係上午班呀。老師有愛心。課程算深。k3要返下午,老師話下午時間長d
多謝你的回覆, 問多少少...

我女比較好動, 迦南係咪好講規矩, 要小朋友坐定定架?

thanks!   

Happi_Mum 發表於 15-6-3 10:27
多謝你的回覆, 問多少少...

我女比較好動, 迦南係咪好講規矩, 要小朋友坐定定架?

我囡讀緊 PN, 老師係會教小朋友坐定定的, 但我囡都係比較好動, 所以家長會時, 老師都有提議我哋在家要訓練下阿囡, e.g. 比佢自己坐定定睇書, 玩泥膠等, 盡量多做靜態活動~

回覆 ha0930 的帖子

想問下孩子在英文學習上如何?會在家說說英文生字嗎?外藉老師是哪國藉呢?

引用:回覆+ha0930+的帖子 想問下孩子在英文學習

原帖由 Tbb2013 於 15-06-03 發表
回覆 ha0930 的帖子

想問下孩子在英文學習上如何?會在家說說英文生字嗎?外藉老師是哪國藉呢?
會呀,見到上堂學過嘅生字,會識講出嚟~

我眼見至少有 3 位 net, 2 位金髮外國人,另一個似係 ABC (呢位教 pn 班的)

pn班成36至38人,會好迫咁。
定係36人會分小組做唔同嘅嘢呢?