用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 乜迦南PN好差咩?!
樓主: msmilkli
go

乜迦南PN好差咩?!

回覆:noellechu 的帖子

我同意 你的回覆

個個單憑聽回來 就話學校唔好

唔好邊會年年咁多人讀同報,每人要求不同, 加南係冇得同其他神校比, 但老師跟得都好足, 小朋友番學都好開心, 校車 嬸嬸都唔差, Pn 學自理, 加南九成Pn 學期尾都可以介到尿片.

九龍塘 最大果間 係金巴倫道加南 簡稱金九
窩打老道有Pn 全日 簡稱窩九

引用:回覆+msmilkli+的帖子 冇人比你更知道你小

原帖由 dociousbaby 於 15-05-13 發表
回覆 msmilkli 的帖子

冇人比你更知道你小朋友適合邊間學校。只要你覺得啱就係好學校。 ...
冇錯 有小朋友受谷 唔洗讀書都可以讀到名校, 但有些小朋友 天生懶散, 所以做父母最知道小朋友讀咩最好

回覆:乜迦南PN好差咩?!

多謝你們回覆及意見,我仔將讀窩打老道那間,希望也可以好似金巴倫一樣的老師及結果🙏

回覆:nsfng 的帖子

窩九的老師 校長 一點都不差

小朋友會番得好開心

回覆:乜迦南PN好差咩

我昨天同迦南有大仔家長傾過电話,她們小朋友有讀過國際學校6个月又讀過明慧2个月,,k 班明我都考到,但最終留係迦南,因為發小朋友係迦南實在返得好開心,日日報告學過d乜唱晒歌咁😊
課程上小一無難度的,其實都教得深,又會有自家教材比你回家教授小朋友,平時又有興趣班,畫畫班,拼音班,國語班 英語班,音樂班乜都有,英文由外藉老師教,國語由北京老師教,真係唔錯架,上年4个考入陳守仁

回覆 maggie_lai2002 的帖子

Thank you for your info.  It's really encouraging. I like TSL very much.  Are you talking about Cannan Whampoo?