用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 乜迦南PN好差咩?!
樓主: msmilkli
go

乜迦南PN好差咩?!

引用:我覺得好多人聽少少又冇真正了解就話人選錯

原帖由 mikiwu 於 15-05-04 發表
我覺得好多人聽少少又冇真正了解就話人選錯,太不負責任了。 其實冇唔好的幼稚園,只有適唔適合自己小朋友 ...
正面,同意

其實迦南D老師真係唔錯㗎!教到我小朋友咁好!

我小朋友已小學啦,連續兩年學期尾頒獎禮都攞全級學業進步獎頭三名

我個仔讀緊金巴倫迦南, 學到好多嘢, 下年K1會收返, 可惜迦南無小學,所以我簡咗另一間有小學的幼稚園讀K1, 否則我一定會簡返迦南

引用:回覆+markey+的帖子 黃埔呀!

原帖由 msmilkli 於 15-05-04 發表
回覆 markey 的帖子

黃埔呀!
我仔讀緊,幾好吖,佢返來又唱歌又祈禱,有講同學仔名,幾中意返學

引用:新手媽咪唔係咁識嘢,只報了8間PN,除了SC及

原帖由 msmilkli 於 15-05-04 發表
新手媽咪唔係咁識嘢,只報了8間PN,除了SC及LH冇offer,KM waiting, 其他都有offer,因為我唔係好識,沒有報其 ...
其實你的offers間間差不多,吾覺點選錯

回覆:乜迦南PN好差咩

黃埔加南名氣差,請問有無人知點解會傳到咁差呢?

引用:黃埔加南名氣差,請問有無人知點解會傳到咁

原帖由 esther04hk 於 15-05-11 發表
黃埔加南名氣差,請問有無人知點解會傳到咁差呢?
你去whampoa cannan 個group 到search 舊post

我係用家, 黃埔PN老師好好, 有愛心, 學術又有, 唔知差係邊喎

回覆:乜迦南PN好差咩?!

囡囡黎緊都係讀黃埔迦南,反而好少聽到評價

回覆:乜迦南PN好差咩

唔知係咪唔好,只係知好多人有迦南offer最後都放棄,因身邊有兩個朋友既小朋友都無學校肯收,擔心無pn讀之際,但都收到九龍塘迦南waiting offer。
大家都覺得好奇怪,這間interview day時不是好多人apply嗎?或者九龍塘其他好的選擇太多吧

樓主媽媽,不用擔心,我超like 迦南!
小女pn 都係迦南,而家已經升小一!
就係靠迦南用心教導,小女k1 面試有其它好好幼稚園收,現在入到好好的小學!
我吾係吹捧讀書就係一切,但迦南真係教到小朋友好乖!我雖然升其它幼稚園k1, 老師都好老實講:你考到入果兩間幼稚園我都吾留你。
好老實同關心學生!

引用:樓主媽媽,不用擔心,我超like+迦南! 小女

原帖由 noellechu 於 15-05-12 發表
樓主媽媽,不用擔心,我超like 迦南!
小女pn 都係迦南,而家已經升小一!
就係靠迦南用心教導,小女k1 面 ...
你係九龍塘迦南?窩打?其他?全部一様課程?

Sorry ! 其實九龍塘有幾多間?有窩打老道,有金巴倫,九龍塘=金巴倫?

回覆 msmilkli 的帖子

冇人比你更知道你小朋友適合邊間學校。只要你覺得啱就係好學校。

回覆 noellechu 的帖子

noellechu,好多謝你既回覆!

回覆 dociousbaby 的帖子

Thank you

我个小朋友offer蓍 窝打老道同嘉林边道两间迦南,应该点揀好?嘉林边道今年改收学券,学费仅需要千来元,但窝打老道系全日班,加上又唔收学券,每个月仅学费都要六千几。

引用:我覺得好多人聽少少又冇真正了解就話人選錯

原帖由 mikiwu 於 15-05-04 發表
我覺得好多人聽少少又冇真正了解就話人選錯,太不負責任了。 其實冇唔好的幼稚園,只有適唔適合自己小朋友 ...
絕對正面

回覆 HoneyBoy 的帖子

有家長分別pn 問我女兒是那間迦南,我一次過在這裡覆!
小女是金巴倫道迦南,我覺得在那裡的老師及課程都好好!老師年齡也成熟,冇見妹妹仔老師,對小朋友好有辦法,第一日家長全程陪伴時,我女兒有位同學好吾適應,但媽媽響度尚可以,到第二日,送咗入去要走,佢個女原來哭足全程,由另外一位老師全程抱著,終於都過渡到!之後都係升咗去名一條龍女校k1!
不過,媽媽們,pn 不要太著眼於中文教幾多,英文教幾多,教出有禮向學懂得與人相處才戰鬥力強!