用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 南區band 1
樓主: credit9999
go

南區band 1

引用:為何今年多了差不多一倍? +

原帖由 credit9999 於 15-05-02 發表
為何今年多了差不多一倍?
Band 1  不等於  英中

CFSS & SSGC

引用:相對St+Clara+vs+Sacred+HeartSacred+Heart

原帖由 caerion 於 15-05-10 發表
相對St Clara vs Sacred Heart
Sacred Heart是高半線的
樓主擔心程度深!所以st clare反而高半線!

唔知有無人信啦又,聖心早前提過,只會用果5十幾個位其中既10零個收街外人,因為教統局要求佢地開放d位比其他學生,咁睇,唔係聖心主動開放,收唔收其他人又無咩有效力既承諾,聖心出名重感情,唔係都唔會閉關咁多年,如果我講既係真, 基本上同往年差唔多,因為佢地有d位係比小學校長推薦的,如果第一輪係咁,唔駛為左果五十幾個位咁樂觀了

回覆:Sindy 的帖子

Hi, Sindy 好耐無見,女女點呀?

上主是我的牧者, 我實在是一無所缺。
祂使我臥在青綠的草場, 又領我走近幽靜的水旁,
還使我的心靈得到舒暢。
祂為了自己名號的原由, 領我踏上了正義的坦途.....
祢的牧杖和短棒, 是我的安慰舒暢.......
在我一生的歲月裡, 幸福與慈愛常隨不離,
我將住在上主的殿裡, 直至悠遠的時日。

beaclem 發表於 15-5-23 10:42
Hi, Sindy 好耐無見,女女點呀?
都ok 啦,阿仔又升中了,不過唔駛等7月,嘻嘻

但因為呢幾十個位,嚇走左幾個原本諗住,有得留的同學,我個女個班唔夠三十個學生,最少5個去左直資,3個轉左校網

我仔中二lu, 大女點呀?

還使我的心靈得到舒暢。

beaclem 發表於 15-5-24 11:44
我仔中二lu, 大女點呀?

仲讀緊書

good!

還使我的心靈得到舒暢。