用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 元朗邁步
樓主: 西瓜貓
go

元朗邁步 [複製鏈接]

引用:職業治療將加至$950五十分鐘 +

原帖由 chingchingma89 於 15-07-01 發表
職業治療將加至$950五十分鐘
PST都加$100💩

引用:回覆+Lingyau1221+的帖子 真係850元一堂

原帖由 DENNIS201 於 15-06-30 發表
回覆 Lingyau1221 的帖子
我住元朗都局住去左油麻地,究竟元朗pst個別訓練幾時有呀

回覆:Lingyau1221 的帖子

Me too,本來我都響元朗搵賴姑娘,但冇辦法唯有一星期一次由元朗出油麻地,搭西鉄到柯士甸站再行過去,大約50分鐘左右

回覆 Glory88 的帖子

油麻地STEP地方大唔大?師資點?
我評估在香港島,只上過元朗堂

回覆:元朗邁步

我仔在油麻地STEP上職業治療,地方比中環舊址細,不過佢分幾層樓,我唔知其他課室/治療室的大小。

回覆:DENNIS201 的帖子

佢有個訓練大肌肉嘅治療室都幾大,有好多設備。導師都不錯,幾細心,我仔每次去到練大肌肉果part就會開始扭計、喊,導師會將小肌肉果part放多D時間落去,等他慢慢適應咁加返時間落大肌肉度,上完訓練都會借用教具教我點同佢在家訓練。

之前聽講邁步請緊全職治療師喺元朗做,唔知請到未。
不過唯聽見ST都係$500半個鐘,冇咁貴。
同埋元朗最近開咗間新C+言語治療叫思樂,都係$500半個鐘,$700就四十五分鐘,不過就冇OPT。

最想上感統,新界西有介紹嗎?

Step所有資源在總校…如能力許可,一直讀幾年…有3份二可成功升上主流小學…但如讀一年step都沒有進步,就最好考慮其他選擇…因第1年是黃金期,最容易見到進步

引用:之前聽講邁步請緊全職治療師喺元朗做,唔知

原帖由 bubufafa 於 15-07-03 發表
之前聽講邁步請緊全職治療師喺元朗做,唔知請到未。
不過唯聽見ST都係$500半個鐘,冇咁貴。
同埋元朗最近開 ...
「思樂」找不到網趾,全名是什麼?有沒有電話?謝謝!

Found the facebook info la, if this org good?

Yuen Long step cannot lend toys, so disappointed..

引用:佢有個訓練大肌肉嘅治療室都幾大,有好多設

原帖由 Glory88 於 15-07-02 發表
佢有個訓練大肌肉嘅治療室都幾大,有好多設備。導師都不錯,幾細心,我仔每次去到練大肌肉果part就會開始扭 ...
係咪周姑娘?

Yes

回覆:Glory88 的帖子

My son train by her for about 4 months too due to sick leave of Miss Lai, now move back to Yuen Long follow by new pst... I like Miss Chow teaching style more but new teacher has difference method to teach my son may good...

引用:Me+too,本來我都響元朗搵賴姑娘,但冇辦法

原帖由 Glory88 於 15-07-01 發表
Me too,本來我都響元朗搵賴姑娘,但冇辦法唯有一星期一次由元朗出油麻地,搭西鉄到柯士甸站再行過去,大約 ...
我搭去佐敦站行過去的⋯

引用:Yuen+Long+step+cannot+lend+toys,+so+disa

原帖由 Lingyau1221 於 15-09-18 發表
Yuen Long step cannot lend toys, so disappointed..
主任話可以借⋯

引用:Yes +

原帖由 Glory88 於 15-09-19 發表
Yes
Have u change back to Yuen Long center now...?

引用:Quote:原帖由+Glory88+於+15-09-19+發表Yes

原帖由 Lingyau1221 於 15-09-24 發表
Have u change back to Yuen Long center now...?
冇轉到,依舊响油麻地做訓練。阿仔已有明顯進步,唔想他重新適應環境

回覆:Glory88 的帖子

妳真好,我有D後悔轉了

‹ 上一主題|下一主題