用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城區 B1 女 排序, 請指教
樓主: hoyin06
go

九龍城區 B1 女 排序, 請指教 [複製鏈接]

hoyin06 發表於 15-4-23 15:28
回覆 憫父 的帖子
乙三:真光 / 培道
乙四:丘佐榮

排完B2排B1?

真係B2既, 乙一: 聖家, 乙二: 銀禧, 乙三/四/五: 培道/九真/何官 (按喜好排), 乙六: 故兆熾

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hoyin06 發表於 15-4-23 15:28
回覆 憫父 的帖子
好煩呀 !!!!  如果我真係B2又點排呀 ????

乙一:BAND 1C 學校 / 培道 / 九真 / 何官
乙二:胡兆熾
乙三:他區
乙四:五旬節 / 基道 / 九龍塘 / 彭學高
乙五:五旬節 / 基道 / 九龍塘 / 彭學高
乙六:五旬節 / 基道 / 九龍塘 / 彭學高
乙七:五旬節 / 基道 / 九龍塘 / 彭學高

這幾間校風都不差的。

各間學校的公開試表現
可參考:http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2970941

回覆 hkpapa852 的帖子

係呀!  搞到我頭大, 好彩這二天不停刨文!!
有你們指引, 萬分感謝 !

回覆 憫父 的帖子

您好!我想請教你一下,我小朋友讀民生,學校話佢係A2,1:民生
2:銀禧
3:黃芴南
4:真光
5:培道
6:何官
7:九龍塘

mj66 發表於 15-4-23 14:22
但大抽獎唔係話唔分頭定尾,只要係band1隨機no好就選先?
問題係, 你知唔知原來學校都唔係好確定每年既band 1百份比, 教署原來衰到無朋友, 唔講個數字俾學校聽, 學校亦只係根據往年派位估下今年的各band分布, 但係, 可以係band 1生唔好彩派入band 2, 亦可以係band 2生好彩執雞執咗入band 1。即係學校都係斷估無痛苦。
斷估, 級10名應該唔會估錯band掛, 但係band 1中至尾估錯band真係唔出奇, 仲要係學生唔係咁多既學校, 差一個百份比可以差好遠。

Money媽 發表於 15-4-23 22:12
回覆 憫父 的帖子

您好!我想請教你一下,我小朋友讀民生,學校話佢係A2,1:民生
我諗最大問題係, 民生所謂既A2學生, 即係 B1 定 B2?

最怕D學校自己又攪個內部評級機制
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

Money媽 發表於 15-4-23 22:12
回覆 憫父 的帖子

其實咩係 A2?
‹ 上一主題|下一主題