用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黃埔,嘉x麗
go

黃埔,嘉x麗 [複製鏈接]

請問讀黃埔嘉x麗既媽媽,老師是不是有愛心?姐姐是不是成日黑面?
我睇舊post話嘉x麗的老師和姐姐不太好。
這令我好擔心。
我想入這間幼稚園哦!

誠懇請教!
   0    0    0    0

引用:請問讀黃埔嘉x麗既媽媽,老師是不是有愛心

原帖由 manafa96 於 15-04-21 發表
請問讀黃埔嘉x麗既媽媽,老師是不是有愛心?姐姐是不是成日黑面?
...
有朋友話呢間d老師人前人後兩個樣,對小朋友好差!

你朋友有仔女讀過?可以講多d嗎?

回覆:manafa96 的帖子

我亞B唔係讀黃埔校, 可能間間唔一樣掛,依家我們讀pN,覺得嘉德麗啲老師好有經驗教小朋友, 又幾有心機去了解小朋友嘅特質, 比幾多意見我點教小朋友同幫助他們增強自理能力,尤其係德育,佢地好着重禮貌, 開頭我都有小小懷疑佢地教弟子規有無用, 我低估左佢地嘅能力, 依家二個月到亜B識背囇成篇, 雖然佢唔明點解, 只係唱歌咁, 反而好似幾鍾意中文

回覆:黃埔,嘉x麗

我都會揀佢。。我係度住左廿幾三十年,我媽問佢啲frd...但無乜人識呢間幼稚園..真係唔知好唔好。。我係靠我in時既感覺同有朋友在其他分校既經驗我先揀佢。。

其實睇下好唔好彩遇到有愛心既老師!有經驗但冇愛心都係假,即使同一級,不同班都可以有完全唔同既感受!呢個係我響另一分校既感受;朋友在讀過黃埔校亦有類似體會!

引用:請問讀黃埔嘉x麗既媽媽,老師是不是有愛心

原帖由 manafa96 於 15-04-21 發表
...
嘅然有人提過你仲係好想入,仲問泥做乜?唔通答係就立即不入咩?

多謝甘多位意見。

我住黃埔的,呀女N時都in過,老師感覺都OK,但校舍&入面d設施太舊,比咁貴学費可以有更多選擇。

‹ 上一主題|下一主題