用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 校網比較
go

校網比較 [複製鏈接]

我之前好像post錯了區,應該在這裡問,不好意思

大家好, 最近需要搬家, 但對學校的比較不太了解, 想請大家幫幫我, 感激萬分
可否請大家提供意見比較以下校網對女孩比較好(小學)?

觀塘 48
黃大仙 45
黃大仙 43
將軍澳 95

謝謝大家幫忙

1    0    0    0

rover_fff 發表於 15-4-21 10:39
我之前好像post錯了區,應該在這裡問,不好意思

大家好, 最近需要搬家, 但對學校的比較不太了解, 想請大 ...
既然要搬, 認真D去搵第5個網吧啦!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆:hkpapa852 的帖子

因為其他地方找不到合價錢的3房單位。。。。。

rover_fff 發表於 15-4-21 12:14
因為其他地方找不到合價錢的3房單位。。。。。
48>45>43>95

不過如果唔介意讀二線小學, 43係最好, 因為其中兩間隠世二線小學可以升九龍城中學網

Soundervolt  果然係數據皇!  發表於 15-4-21 12:38
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

Soundervolt 果然係數據皇
我諗緊轉行做講股佬

回覆:hkpapa852 的帖子

明白,謝謝意見

48>45>95>43

引用:48>45>95>43

原帖由 ericby 於 15-04-21 發表
48>45>95>43
Thanks thanks

回覆 hkpapa852 的帖子

請指點一下43兩間隠世二線小學 係邊兩間?  thanks

hkpapa852  爬下舊帖, 我出既  發表於 15-4-22 10:40
‹ 上一主題|下一主題