用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 PN大家會揀KM定LH?
樓主: Siup99
go

PN大家會揀KM定LH? [複製鏈接]

貢獻勳章

引用:Quote:原帖由+markey+於+15-04-20+發表一個

引用:Quote:原帖由+markey+於+15-04-20+發表一個

原帖由 sbux 於 15-04-20 發表
一年兩次茶聚,兩次家長日,兩次觀課(PN同 K好似一次),聖誕表演,運動日,真係差唔多

...
仲有學校旅行、講座、開放日........真係個個月都會見到老師同校長架!

回覆:Candycat225 的帖子

kM雖唔係直升但今年n升k係9x%,而考k,通常都有幾個offer,而 LH,我覺得你需要講係同邊間 LH比較,因為唔係間間LH都一樣,有d易入d(詳情就自己喺EK爬文),如果我係你,我會睇下邊間學校適合自己小朋友多d,同埋邊間畢業生入到你 target 小學多d(係指百分比,唔係人數,因 LH 畢業生人數比KM多好多)

KM劍鳴幼稚園沒有PN嫁????你們講KM係?

sixteen116lover 發表於 15-4-24 15:08
KM劍鳴幼稚園沒有PN嫁????你們講KM係?

劍鳴有PN班....

km有pn雖然吾係100%直升,但如果想k1先考入km,因為km無分校又得果百多個位,相比sc同LH十分難入。

引用:LH+,100%直升+,佢課程深+活動教學+like +

原帖由 fatbao 於 15-04-19 發表
LH ,100%直升 ,佢課程深 活動教學 like
其實唔算深,亦唔谷,見過學券幼稚園教中英文字仲深。但 LH 優點係課程設計,pn 教過既 topic, k1會再教,但再深入D,字庫再多D,令小朋友加深印象

‹ 上一主題|下一主題