用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 等了又等
樓主: heiyomami
go

等了又等 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+Soundervolt+於+15-04-20+發

原帖由 macming2008 於 15-04-20 發表
生產值:146 複式洋房1 秒前
小朋友,唔好再玩喇,快啲食飽食,做完工課,仲完涼,早啲訓喇,聽日要返學呀 ...
咦!係喎!朋友仔,您仲要練習加減乘除喎,一齊努力呀!

引用:Quote:原帖由+macming2008+於+15-04-20+發

原帖由 Soundervolt 於 15-04-20 發表
其實聽你講都幾有趣,帶我們大話西遊,又有天眼通,看通世間所有事,做你我親友有褔了

引用:Quote:原帖由+macming2008+於+15-04-20+發

其實聽你講都幾有趣,帶我們大話西遊,又有天眼通,看通世間所有事,做你的親友有褔了

引用:Quote:原帖由+Soundervolt+於+15-04-20+發

其實聽你講都幾有趣,帶我們大話西遊,又有天眼通,看通世間所有事,做你我親友有褔了

...
哈哈!多謝您跟我大話西遊!網絡世界又點可能證明事實吖,只有足夠人生閱歷嘅人先至可以用常理去分得出討論中事實嘅真偽。不過做我屋企人同朋友同我相處真係幾開心㗎。

哈哈!多謝您跟我大話西遊!網絡世界又點可能證明事實吖,只有足夠人生閱歷嘅人先至可以用常理去分得出討論 ...
你橫掂都係吹,點解你唔吹大啲,話牛津,劍橋,耶魯,早稻田等等大學校長,排隊求你家小孩插大學三年級,咁仲威

你橫掂都係吹,點解你唔吹大啲,話牛津,劍橋,耶魯,早稻田等等大學校長,排隊求你家小孩插大學三年級,咁 ...

如果您講嗰啲就真係吹嘞...總之係唔係事實都話要識常理嘅人先至明白...好嘞,唔同您傾咁耐,如果唔係俾網主封帖會對樓主唔公道。

收到我PM您既證據未? 唔好自己經常想住向人吹牛同未有能力去了解他人既說話就話人地"吹牛",EK入面好多人都係講真說話既!

引用:+本帖最後由+Soundervolt+於+15-4-21+09:29

算吧啦,小朋友,我本想不再覆,影響人地樓主個post, 但你心裡不服氣,係都要話自己冇吹牛,而且仲甚麼PM我。老實講,我對你孩子插咩名校,與咩名校校長傾過咩計,仲有你啲PM, 我一點興趣都冇呀!
好,如果你心仍不快,我再講多次,你岩,你對。
最後我向樓主說聲Sorry, 係你個post 講咗好多無謂嘢。

macming2008 發表於 15-4-21 13:22
算吧啦,小朋友,我本想不再覆,影響人地樓主個post, 但你心裡不服氣,係都要話自己冇吹牛,而且仲甚麼PM我 ...

哈哈,當人地囉真憑實據出黎又話冇興趣? 被人冤枉都俾機會人澄清下都得卦?

Soundervolt 發表於 15-4-21 13:37
哈哈,當人地囉真憑實據出黎又話冇興趣? 被人冤枉都俾機會人澄清下都得卦? ...
網絡世界仲同你講咁多規舉/禮貌? 唔轉頭開過另一個賬號插你咪好算囉!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 小曳人 的帖子

Agree

引用:之前我小朋友的同學,有個男仔,真係好優秀

原帖由 Jane1983 於 15-04-19 發表
之前我小朋友的同學,有個男仔,真係好優秀,學術叻(識做初小家姐的功課),温文有禮,又靚仔,但只得一間二 ...
我同事個仔又係 靚仔 叻仔 唔怕醜 淡定 中英普都流利 竟然一間都唔收 最後等派位 係咪衰完美 真係想問

回覆 breadbb 的帖子

估系衰:臨場表現、當黑(group in遇到百厭星)、吾够運(舉手無被叫,答對老師聽吾到……),同埋家長策略。
不過先6歲人仔,仲有大把機會。

回覆:breadbb 的帖子

一命,二運,三風水不是騙人的。是有科學根據兼且是基於統計學的。相信也不是完全沒能力改變。所以有四陰德五讀書六名七相八敬神九交貴人十養生

MrBeast    發表於 15-4-21 15:18

回覆:等了又等

如面試途中,發生了事情沒有控制好自己情緒表現出不禮貌行為,任你有幾叻幾醒都好,相信都會被out。

引用:一命,二運,三風水不是騙人的。是有科學根

原帖由 chansiub 於 15-04-21 發表
一命,二運,三風水不是騙人的。是有科學根據兼且是基於統計學的。相信也不是完全沒能力改變。所以有四陰德 ...
I think no 9 should rank up!

回覆:mamaokasan 的帖子

事實是要命中註定遇到貴人

‹ 上一主題|下一主題