用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 開學後仲應該返playgroup 嗎?
go

開學後仲應該返playgroup 嗎?

好苦惱,宜家有返playgroup 的各位,打算在8月開學後繼續返嗎? 繼續返playgroup 會唔會浪費金錢 - 因為學校課程應該同典型的playgroup 內容重疊(唱遊、知識、勞作仔等). 返pn 的bb 開學後都只係兩歲左右,好似又未夠大報專門的興趣班。你地返pn 外打算比BB出去上堂嗎?

回覆:開學後仲應該返playgroup 嗎?

delete

貢獻勳章

引用:好苦惱,宜家有返playgroup+的各位,打算在

回覆:sailormercury 的帖子

一定唔再返playgroup

引用:好苦惱,宜家有返playgroup+的各位,打算在

原帖由 sailormercury 於 15-04-16 發表
好苦惱,宜家有返playgroup 的各位,打算在8月開學後繼續返嗎? 繼續返playgroup 會唔會浪費金錢 - 因為學 ...
我地開學前3個月 cut playgroup la. 同小朋友去公園玩仲好啦

點解要返?

唔會返啦, 咁樣小朋友會太累喇。

PN 咁細, 冇俾囝囝出去上堂. 放學後, 佢主要瞓覺同玩.

內容同幼稚園重疊果D playgroup 無謂返, 嘥$嘥時間. 等到夠大報專門D興趣班啦.

如果大家n班的語境不夠好,其實都可以繼續pg, 或上語文班

唔會返pg 啦,本來諗住返到6月底,㸃知話7月有畢業禮,算啦,都返左差不多成年,都唔差在返多一個月喇。p.s 7月份返得半個月,我仲有一星期 travel, 4K學費

no la.. want the child to be more relaxed!

引用:唔會返pg+啦,本來諗住返到6月底,㸃知話7

原帖由 lamlam0710 於 15-04-17 發表
唔會返pg 啦,本來諗住返到6月底,㸃知話7月有畢業禮,算啦,都返左差不多成年,都唔差在返多一個月喇。p.s ...
嘩!邊間pg  搞畢業禮咁勁?

係啦, 其實係重疊左, 跟本無需要再番,

引用:Quote:原帖由+lamlam0710+於+15-04-17+發表

原帖由 sailormercury 於 15-04-17 發表
嘩!邊間pg  搞畢業禮咁勁?
Vic pg

唔好做怪獸家長

我覺得做埋D野差不多,去公園玩下好過

引用:唔會返pg+啦,本來諗住返到6月底,㸃知話7

原帖由 lamlam0710 於 15-04-17 發表
唔會返pg 啦,本來諗住返到6月底,㸃知話7月有畢業禮,算啦,都返左差不多成年,都唔差在返多一個月喇。p.s ...
Pg 都要畢業禮?

😅係啦,真係冇諗過 PG都有畢業禮,老師話有畢業袍著

回覆 lamlam0710 的帖子

我個女都讀VIC PG。冇留意佢有畢業禮。雖然佢仲好細,但唔知點解聽到都覺得好開心。
唔知係咪可以爸爸媽媽一齊去呢?