用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 全港有那些較好的男女校小學?
樓主: daisylhn
go

全港有那些較好的男女校小學? [複製鏈接]

點解不是BAND ONE??

Charlotte_mom 發表於 15-4-17 10:40
唔開名, 這是名單中其中一間學校, 真的是BAND ONE嗎?
版主, 所謂既學校Banding無官方定義, 可能naughtybj所定義既Banding, 最高係Band 1**呢!

又或者, 佢覺得3322只要或33%或以上就係Band 1呢! 其實JUPAS學額只夠不足20%高考學生入讀, 所以33%已經比20%高好多了.
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

33222得45.1
本地jupas+non jupas+外地升degree加埋晒至得23.5%
好難算做band one wor

如果唔熟悉數字, 睇下呢個表比較下
http://www.edu-kingdom.com/forum ... &extra=page%3D1

hkpapa852  最緊要佢開心嘛  發表於 15-4-17 11:05
hkpapa852  會員自我覺得係未係囉  發表於 15-4-17 11:04
hkpapa852  都係個句: 無官方定義  發表於 15-4-17 11:04

回覆:全港有那些較好的男女校小學?

回覆:hkpapa852 的帖子

請問葵青區邊間有50%以上?thanks.

YSLKHL 發表於 15-4-23 11:42
其實點解大家成日都唔睇置頂帖?
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2845555&extra=page%3D1
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 15-4-23 11:49
其實點解大家成日都唔睇置頂帖?
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2845555&extra= ...

可能就係想等您俾一個直接答案,唔使慢慢睇置頂帖咁麻煩卦?

hkpapa852  我下次會答: 唔好諗, 搬! :happy   發表於 15-4-23 11:56

引用:請問葵青區邊間有50%以上?thanks. +

原帖由 YSLKHL 於 15-04-23 發表
我都想知

寶血女子中學是band 1嗎?

checkylam 發表於 15-4-23 17:08
寶血女子中學是band 1嗎?
http://www.schooland.hk/ss/eastern
‹ 上一主題|下一主題