用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局陸慶濤小學 真心請教:陸慶濤會否優先取錄就讀學生之弟妹嗎? ...
go

真心請教:陸慶濤會否優先取錄就讀學生之弟妹嗎? [複製鏈接]

如題,感謝
   0    0    0    0

回覆:真心請教:陸慶濤會否優先取錄就讀學生之弟妹嗎?

其實,每間直資私校都冇必定或優先取錄弟弟/妹妹,只係可能有d分加吓,俾人優勝少少,好多間都有聽過一d弟妹唔收嘅情況。

Sorry,lht沒有這回事!

outbind://123-000000007888A3DB52BB5E45A542D79211CD2B19C4722600/http://www.babyfashionkingdom.com/user/Image/slanime4.gif

引用:Sorry,lht沒有這回事!

原帖由 WinkyLee 於 15-04-15 發表
Sorry,lht沒有這回事!
「沒有這回事」係指那方面?優先取錄?

無錯, 無優先取錄的. 同其他人一樣平等.  我識人有哥哥讀緊, 第一輪in已out, 無2nd in了.  

就算有2in, 呢刻也rejected/waiting.   

outbind://123-000000007888A3DB52BB5E45A542D79211CD2B19C4722600/http://www.babyfashionkingdom.com/user/Image/slanime4.gif

引用:無錯,+無優先取錄的.+同其他人一樣平等.++

原帖由 WinkyLee 於 15-04-15 發表
無錯, 無優先取錄的. 同其他人一樣平等.  我識人有哥哥讀緊, 第一輪in已out, 無2nd in了.  

就算有2in, 呢 ...
對,我朋友就是妹妹入吾到

簡介會話, 有兄姊在校加10分. 讀保良局幼稚園加 分5. ( 總分115 ),
唔算優先取錄, 但有小小優勢

回覆 yw270 的帖子

家姐讀緊, 弟弟第一輪已不入.
‹ 上一主題|下一主題