用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 如果有LH 和greenfield, 你會點揀?
樓主: Vergi
go

如果有LH 和greenfield, 你會點揀? [複製鏈接]

L H

回覆:如果有LH 和greenfield, 你會點揀?

睇完咁多post,都想講兩句自己感想
亞仔今年啱啱讀完pn, 由上年未讀時,睇bk好多人講gf有幾差,嗰心都驚,但亞仔得幾間收,最尾簡左gf sn,原因係近,和上午校。
上星期六係亞仔pn畢業禮,有人會講,唔係掛,咁都有畢業禮,但我做媽媽的,好感動好開心。
一年前的他膽小害怕陌生人,每日由返學喊到放學,喊左一個月,自己坐埋一邊唔同其他小朋友玩3個月,但今日竟然可以行上台,面對咁多位家長,同其他小朋友一齊表演,我真係好感動。呢次都係佢第一次上台的經驗。
睇得出老師好用心教佢地成班咁細既小朋友,至可以令佢地懂得上台表演。
我好開心亞仔的3個老師係好有心,亞仔絕對怕陌生,唔合群,當其他小朋友識自己行出去貼today is monday時,亞仔仲係自己坐埋一邊,唔敢自己一個行出去。老師經常打俾我講佢既發展,佢地唔係想講亞仔發展慢,佢地係話我知,佢今日肯一齊出嚟跳舞,今日終於行出嚟貼野,呢排佢上堂鐘意除鞋。亞仔都係好遲至介片,開頭老師每日打俾我,因為亞仔成朝冇痾尿,怕佢放學返屋企時好急,叫我留意吓,有時我miss call,打返去,佢已經上緊下午班,我諗其實佢地食返時間可能好短,但都成日打俾我講亞仔返學情況,所以我好開心有呢幾位老師。
至於成日都要收錢,其實都係一百幾十,我覺得簡得私幼,呢啲係好少數目,都係親子活動至收,家長可以簡唔出席。但呢啲親子活動,我覺得好開心佢地願意去搞,每次返到去,仔都好開心,啲姨姨,主任和其他老師又記得仔仔名,我覺得細校有細校好。
我認為唔係個個小朋友都有能力有名幼收,有得簡大家都想簡最叻,最好。
我想講返啲正面既俾大家睇,行政差,牟利幼稚園,但唔代表佢唔好,亞仔而家識講,識聽好多普通話和英文,識唱好多歌,鐘意返學,學識自理,有禮貌,我已經滿足了。

引用:睇完咁多post,都想講兩句自己感想 亞仔今年

原帖由 lanlanmrsching 於 15-07-13 發表
亞仔今年啱啱讀完pn, 由上年未讀時,睇bk好多人講gf有幾差,嗰心都驚,但 ...
請問你仔讀邊間gf呀?

引用:Quote:原帖由+lanlanmrsching+於+15-07-13+

原帖由 mababie 於 15-07-13 發表
請問你仔讀邊間gf呀?
常寧綠茵

原帖由 lanlanmrsching 於 15-07-13 發表
亞仔今年啱啱讀完pn, 由上年未讀時,睇bk好多人講gf有幾差,嗰心都驚,但 ...

回覆:如果有LH 和greenfield, 你會點揀?

LH 是邊間?

多謝你分享,阿仔嚟緊八月返gf sn pn wd. 聽完你講都放心D!

Gigikelvin 發表於 15-7-15 11:31
LH 是邊間?
Learning Habitat

just my personal experience.

LH is terrible.

回覆 victoryu19 的帖子

點 terrible?

引用:Quote:原帖由+lamkara+於+15-04-30+發表我

原帖由 agnesletgo 於 15-05-02 發表
你意思係囡囡讀LB GF K1上午班,下午要回校上數學班和常識班,一星期三天,免費補習?

...
我都係LB GF K1 am家長,仔仔一星期兩日補英文、常識,免費㗎!好好吖!之前星期六仲有好平嘅Drama class, 好多課外活動揀

引用:just+my+personal+experience.LH+is+terrib

原帖由 victoryu19 於 15-07-16 發表
just my personal experience.

LH is terrible.
I want to know too.

回覆 greencircle 的帖子

things happened?  

Nomos 發表於 15-7-16 11:38
回覆 victoryu19 的帖子

點 terrible?

Please tell us how terrible...

我係南豐綠茵家長,大家試諗下,間學校如果差成咁,點會有人排隊報名?我個小朋友都讀得好開心,功課都好高質素,我比朋友睇,佢地好驚訝點解我個女咁難都識,但佢做功課從來唔洗我粗心,相信學校落左唔少功夫!
‹ 上一主題|下一主題