用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 收到早期⋯
樓主: 西瓜貓
go

收到早期⋯

引用:其實要知道自己係排e位or+e+s位,+咁如果係e

原帖由 momomo0303 於 15-04-15 發表
其實要知道自己係排e位or e+s位, 咁如果係e+s位就可以一路讀e, 等s, s有位, 就有人通知你要轉. ...
但由e上s的中途機率真係超低,九成要等下年派位⋯

回覆:收到早期⋯

我係上年孖女本來一齊收到e位,我果時見到屯門派到我個日期都後悔無揀屯門,到七月中去埋e位中心聽完入學講座,八月頭大孖竟然有s後補位,諗住大孖讀s細孖讀e啦,點知8月中又收到細孖都有s後補位,同大孖同一間,即刻打去同s位學校經理講,佢第二日就call我返去搞細孖入學野,雖然佢係未收到社工封信,但佢知我大孖搞晒入學所以想快d搞埋d野等細孖都可以早d開學,如果等社工封信就起碼十月至開到學,結果細孖9月10日開學。

引用:Quote:原帖由+Selena2012+於+15-04-15+發表

原帖由 西瓜貓 於 15-04-15 發表
我當初就係考慮過,每日要搭車去咁遠,仲要一來一回,所以先唔揀,但當我知道今年呀B冇得讀就好後悔點解無 ...
你都加油,讀住e黎等s位,希望你bb有機會插班讀s位。

引用:我係上年孖女本來一齊收到e位,我果時見到

原帖由 WinryRockbell 於 15-04-16 發表
我係上年孖女本來一齊收到e位,我果時見到屯門派到我個日期都後悔無揀屯門,到七月中去埋e位中心聽完入學講 ...
哇哇~你兩個小朋友好幸運呀

引用:Quote:原帖由+西瓜貓+於+15-04-15+發表我當

原帖由 Selena2012 於 15-04-16 發表
你都加油,讀住e黎等s位,希望你bb有機會插班讀s位。
多謝你呀,大家一齊加油

回覆:收到早期⋯

我想問下我都派到早期教育中心,想問下程序係點?仲要等幾耐先會約見上堂?

引用:我想問下我都派到早期教育中心,想問下程序

原帖由 2299 於 15-04-16 發表
我想問下我都派到早期教育中心,想問下程序係點?仲要等幾耐先會約見上堂?

...
其實我都一無所知,推一推希望有人解答我地啦

引用:Quote:2299+發表於+15-4-16+13:53+我想問下

原帖由 momomo0303 於 15-04-17 發表
派到, 醫務社工會聯絡你, 跟住個間中心社工又聯絡你, 同你解釋流程, 通常8,9月就開始評估, 跟住9,10月就上 ...
thx