用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 各位家長,有冇人聘用過影子老師?有好介紹嗎? ...
樓主: tikka3768
go

各位家長,有冇人聘用過影子老師?有好介紹嗎? [複製鏈接]

引用:Quote:sky_chan88+發表於+15-4-6+00:43+有

原帖由 bee918 於 15-09-17 發表
不知小學有沒有影子老師的呢?
睇吓邊間

引用:我仔學校本身有。聽講自己請係好難搵。(我

原帖由 sky_chan88 於 15-07-17 發表
我仔學校本身有。聽講自己請係好難搵。(我仔讀國際學校)每日收$400左右。只計上學日。

...
請問你的小朋友讀國際學校是說英語的嗎?小朋友會說廣東話嗎?我小朋友兩歲,想佢學英文但語言治療師說要先學好中文!

回覆:sky_chan88 的帖子

請pm,thanks

引用:Quote:原帖由+sky_chan88+於+15-07-17+發表

原帖由 ZOUFUREN 於 15-09-17 發表
請問你的小朋友讀國際學校是說英語的嗎?小朋友會說廣東話嗎?我小朋友兩歲,想佢學英文但語言治療師說要先 ...
只説英語。學校學到小小國語。唔識廣東話。

引用:我仔學校本身有。聽講自己請係好難搵。(我

原帖由 sky_chan88 於 15-07-17 發表
我仔學校本身有。聽講自己請係好難搵。(我仔讀國際學校)每日收$400左右。只計上學日。

...
請問邊間國際學校?

Can you please PM me which international school with shadow teach that I can try to apply?  Is it kindergten? thank you

sky_chan88 發表於 15-7-17 22:54

...

麻煩都pm我仔仔學校,我囡囡喜歡英文,係主流廣東話學校見佢好吃力,考慮幫佢轉學校。多謝!

回覆:各位家長,有冇人聘用過影子老師?有好介紹嗎?

可以PM 我是那間international school🙏🙏🙏

回覆 貓大姐 的帖子

pm / e-mail 字眼都唔得? 真係唔明? 咁奇怪!

貓大姐  多謝你的提問  發表於 16-1-23 00:56
貓大姐  版規係禁樣寫嘅 ---
禁止:1) ...... 不停在版面留下私人傳訊(PM)、電郵索取或提供資料的沒有可讀性的內容   發表於 16-1-23 00:55

回覆:各位家長,有冇人聘用過影子老師?有好介紹嗎?

影子老師對小朋友的發展會有好多幫助,首先影子老師可以幫助小朋友建立穩定的關係,以提升他們的安全感,另外,他們幫助小朋友上課時更容易了解內容及課程,就算課堂上未能了解,影子老師都可以較詳細的告訴家長小朋友的學習進度及情況。
不過影子老師真係幾貴,通常都係己領有教師資格的人去做,我知道部份學校會有一些影子老師的LIST可以給予家長參考,價錢同上面家長分享的近似。不過建議唔好用多過影子老師半年,因為小朋友會依賴影子老師反而讓他不能與小朋友合群。
國際學校較多用影子老師,有些IS初小都可以用影子老師,但係LS就應該唔得。

引用:Quote:原帖由+sky_chan88+於+15-07-17+發表

原帖由 EEFF 於 15-07-18 發表
請問可告之你仔是那間學校嗎?(如不方便公開, 請PM),  因我正頭痛幫呀仔報幼稚園, 其實佢應該今年9月讀K1,  ...
我都想知邊間。可否告知?謝謝!

版主

版面充斥 pm 或 email 等相關字句,違反基本版規第一條,現關閉本文
‹ 上一主題|下一主題