用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 荃官、善得、安桂有2nd in嗎?
樓主: siukingkwok
go

荃官、善得、安桂有2nd in嗎?

引用:荃官無2nd+in,++林護有2nd+in,+不過都要搏

原帖由 YDLFATHER 於 15-04-04 發表
荃官無2nd in,  林護有2nd in, 不過都要搏大抽獎了, 不知念佛好還是參拜上帝好 ...
隨縁!等運到吧!

引用:Quote:原帖由+YDLFATHER+於+15-04-04+發表

引用:荃官無2nd+in,++林護有2nd+in,+不過都要搏

就快又o黎填表選排位, 真煩 !!

引用:就快又o黎填表選排位, 真煩 !!

原帖由 evitalcm 於 15-04-08 發表
就快又o黎填表選排位, 真煩 !!
荃灣區得四間英中,入到就唔駛煩,入唔到就煩叩門囉!

引用:Quote:原帖由+evitalcm+於+15-04-08+發表就

引用:Quote:原帖由+evitalcm+於+15-04-08+發表就

原帖由 Haileyng 於 15-04-08 發表
荃灣區得四間英中,入到就唔駛煩,入唔到就煩叩門囉!
四間中三間死讀,入唔到第四間真係唔知點算好。

好奇問下, 邊間唔洗死讀

引用:好奇問下,+邊間唔洗死讀

原帖由 JANMA 於 15-04-09 發表
好奇問下, 邊間唔洗死讀
可估佢指可風呱!但反而可風易入d喎

唔係掛? 可風易入 ? 報紙登出o黎話今年收表多過舊年喎 ! 反而唔知今年何傳耀到底收幾多表 ? 是否第2間要放王少清較安全 ?

回覆:荃官、善得、安桂有2nd in嗎

難入次序:荃、何、可、王

引用:Quote:原帖由+Haileyng+於+15-04-08+發表荃

原帖由 pcy307 於 15-04-09 發表
四間中三間死讀,入唔到第四間真係唔知點算好。
出年到我地。 有三間死讀,一間道教,由於宗教關係一定唔考慮可風,仲有荃官b1a 又驚讀唔掂 大抽獎都唔敢排, 得番兩間,呢兩間真係死讀,好煩.....

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

引用:唔係掛?+可風易入+?+報紙登出o黎話今年收表

原帖由 evitalcm 於 15-04-09 發表
唔係掛? 可風易入 ? 報紙登出o黎話今年收表多過舊年喎 ! 反而唔知今年何傳耀到底收幾多表 ? 是否第2間要放 ...
荃湾網,第二入到王已經要還神啦!

黃巴士  咪係!  發表於 15-4-9 21:12

gracelam 發表於 15-4-9 14:37
出年到我地。 有三間死讀,一間道教,由於宗教關係一定唔考慮可風,仲有荃官b1a 又驚讀唔掂 大抽獎 ...

除非路向不是大學, 否則香港讀書都係所謂"死讀"及高中後狂操卷, HK無中學是活動教學(國際校除外).  就算外國, 依家亞洲人- 由其國內人在西方國家讀書--- 都是所謂"狂死讀", 都係由朝讀到晚咁刻苦咁讀, 去競爭預先大學取錄.
除非是當地外藉人仕, 沒亞洲人咁重讀書觀念, 因西方人可有其他運動,, ART等發展機會!!! 否則都係依果模式......

醒目開學勳章

pcy307 發表於 15-4-9 17:47
荃湾網,第二入到王已經要還神啦!
要睇Number靚唔靚, 上年有師姐大抽時填1.荃官(自行時冇選)2.安柱3.何傳耀, 抽中荃官。

另一位大抽時填1.荃官2.何傳耀 3. 王少清(自行時3間都冇選), 最後抽中王少清

又熱炒荃官! ? 往年的經驗搏不到荃官的都上王少清了!!!!!

引用:Quote:pcy307+發表於+15-4-9+17:47+荃湾網

原帖由 peggy 於 15-04-09 發表
要睇Number靚唔靚, 上年有師姐大抽時填1.荃官(自行時冇選)2.安柱3.何傳耀, 抽中荃官。

另一位大抽時填1.荃 ...
其賞band 1英中學位唔夠,若然所有band 1學生家長選擇係好平均,無論隨機號碼有幾靚,第二志願已無可能派到英中。過往大家見有人第二志願入王少清,只係當年家長的第一選擇不平均地聚在荃官或何傳耀,但每年家長掌握往年資訊後都會調整策略,有誰知今年會唔會有大批B1C學生家長第一志願轉投王少清費事煩? 至於妳話有人第三志願派到王少清,我懷疑是在甲二或甲三中咗而不自知啫。

黃巴士 發表於 15-4-9 20:41
除非路向不是大學, 否則香港讀書都係所謂"死讀"及高中後狂操卷, HK無中學是活動教學(國際校除外).  就算外 ...
佢嘅意思只係唔洗齋讀書冇活動吧!香港讀書係要死讀,但返學如果只有讀書,冇其他活動,真係唔係人人受得到。荃何王都係讀書型,可風係活動型;有人認為學校谷d讀書氣氛濃厚d仔女就會讀得好d,也有人認為讀書之外要有活動鍛鍊唔同的能力;各取所需啦!

醒目開學勳章

pcy307 發表於 15-4-9 23:07
其賞band 1英中學位唔夠,若然所有band 1學生家長選擇係好平均,無論隨機號碼有幾靚,第二志願已無可能派到 ...

這位同學甲部冇填過王少清, 甲一填沙呂、甲二填培英、甲三冇填

大仔個屆(3年前)既b1a同學大部份都只是填了15個志願, 全部都是填b1學校, 沒有填b2學校, 而b1b-b1c既同學大多是第7-8位先填b2學校, 那屆只有一個b1b生被派去了林百欣。

但這兩年都cut 了學位, 真係唔識填張form

引用:+本帖最後由+peggy+於+15-4-9+23:57+編輯+\

原帖由 peggy 於 15-04-09 發表
大仔當年荃官縮班未?