用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 平價暑期康體活動
go

平價暑期康體活動 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

又係時候報暑期活動了, 家長可以得閒睇下下面d link, 有幾多心水架
以往我小朋友都報過游水, 獨木舟, 風帆, 欖球, 彈網, 足球, 劍擊等等, 佢地運動唔叻架, 不過放下電lor

首先康文署:
http://www2.lcsd.gov.hk/cf/search/leisure/list.cfm?lang=b5
而家出到5月, 應該過2星期開始會有6月, 之後有7,8月, 多數係網上抽籤, 唔駛登記會員果d, 在指定報名日期直接填寫網上表格就可以, 抽到自然會寄通知俾你去交錢, 非常方便

受政府資助的體育總會
http://www.lcsd.gov.hk/b5/ls_sss_nsa.php

續個click入去, 定期會有update資料, 今年欖總, 風帆都出左暑假班資料(有d我未必留意), 每個會都有自己報名詳情, 留意下, 未必有康文署果d咁平, 不過亦唔貴

其他小童群益會, 明愛, 保良局同其他社區中心, 要自己留意住, 未join會員就要去join返喇

jolee    發表於 15-4-23 11:57
cpcog    發表於 15-4-11 21:55
tiger789  謝謝, 好有用   發表於 15-4-9 14:53
   70    0    0    0

Charlotte_mom 發表於 15-4-1 17:45
又係時候報暑期活動了, 家長可以得閒睇下下面d link, 有幾多心水架
以往我小朋友都報過游水, 獨木舟, 風帆, ...
請問康文署的活動多數係幾多歲開始架?

多謝你既資訊, 好有用!

thank you

醒目開學勳章 王國長老

heisun 發表於 15-4-2 02:03
請問康文署的活動多數係幾多歲開始架?
多數6歲以上, 不過你提醒我提醒你一樣野
最好搵D有歲數限制, 例如: 6-12歲, 我試過唔知訂, 搵左班6歲以上體操班, 點知去到全部"阿豬媽"玩毛巾操, 我女連門口都唔肯入

Charlotte_mom 發表於 15-4-8 11:37
最好搵D有歲數限制, 例如: 6-12歲, 我試過唔知訂, 搵左班6 ...

希望每天開心渡過 ;-)

引用:Quote:heisun+發表於+15-4-2+02:03+請問康

原帖由 Charlotte_mom 於 15-04-08 發表
最好搵D有歲數限制, 例如: 6-12歲, 我試過唔知訂, 搵左班6 ...
Wahaha

醒目開學勳章 王國長老

欖總個網, 暑期班果度有個名, 但未有資料
有人問過其實係幫沙田體育會宣傳, 如果沙田區家長有興趣, 可留意:
http://www.stsa.org.hk/newsview.asp?nid=110
暫定5月頭報名

醒目開學勳章 王國長老

回覆:平價暑期康體活動

康文署報名教學
在適當報名日期間家長可根據指示報名,暑期班90%都係抽籤(公仔係電腦即先到自得,公仔係信封即抽籤)

醒目開學勳章 王國長老

Click入個活動,有報名須知可以參考。
如果在報名日期時click入,就有「透過互聯網遞交申請表格」選項。填左submit 就可以。抽中就會寄信通知你去交錢。當然你心急的話,抽籤後2、3日都可以上網睇抽籤結果。如果抽唔中,公開候補日期前你可以再睇睇有無位剩(有人抽中無交錢),咁你可以以「先到先得」方式去執死雞,即時報名

醒目開學勳章 王國長老

體操總會D班亦去到7,8月
未學過只可報LEVEL 1, $220/10堂真係平到笑, 如果時間地點適合, 唸得過呀
http://www.gahk.org.hk/doc/developscheme201516_ph1.pdf
http://www.gahk.org.hk/p3.htm

多謝

醒目開學勳章 王國長老

引用:多謝分享+但要留意歲數夠唔夠 +

原帖由 綠林仙子 於 15-04-10 發表
多謝分享 但要留意歲數夠唔夠
而家search 有埋歲數選項已經好好,以前炒埋一碟睇到眼都花

Charlotte_mom 發表於 15-4-11 20:28
而家search 有埋歲數選項已經好好,以前炒埋一碟睇到眼都花
Thank you so much!
‹ 上一主題|下一主題