用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

..

..

回覆:st cat 2nd in 冇offer 安慰區

算啦,需敗猶榮。明年K加油!

我女女second in表現算幾穩定架,我仲覺得入到嘅機會幾大,其實而家都唔知自己哀咩
不過算啦,唯有同自己講下次再黎過,大家一齊加油啦

回覆:pigmum2012 的帖子

我朋友的朋友first in 時喊唒都入到2nd、最後仲有offer, 咩準則

pigmum2012 發表於 15-3-31 10:59
我朋友的朋友first in 時喊唒都入到2nd、最後仲有offer, 咩準則

即是冇準則
其實幾間名校都係咁, 你對佢地準則認真?

認真你就輸了!

我都冇offer, 心碎了

唯有不斷自我安慰,這麼近,那麼遠……

回覆:pigmum2012 的帖子

可能家長in得好好?

我地一起努力!希望在明天!

引用:可能家長in得好好? +

原帖由 amoyresident 於 15-03-31 發表
可能家長in得好好?
可能家長係名校舊生機會大d, 我朋友個中b表現一般,無咩反應,但媽媽係DG舊生,最後收左,你都可以話可能家長in得好好

其實我本來無期望, 只是有second in 提高了希望,現在又原地踏步

引用:我朋友的朋友first+in+時喊唒都入到2nd、最

原帖由 pigmum2012 於 15-03-31 發表
會唔會睇地址呀

其實個個都咁好,佢哋都好難揀,始終會有人落選,唔好再諗喇。

塞翁失馬,焉知非福

回覆 C.Humphrey 的帖子

何必post mortem 呢?怎麼猜也不會有答案,留力努力未來吧!

呢間學校係好好, 但可惜我和很多人都覺得, 會看父母職業, 以前讀邊間中小學, 再加住地址, 所以入左2nd in已好叻, 唔好太介懷

回覆 pigmum2012 的帖子

等我以過來人身份安慰下你地啦, 我仔舊年入倒2nd in, 最後無offer年尾再考K1, 結果有am offer添, 向好方面諗, 去第二度讀PN可以同我慳返唔少學費
K1先入讀都未遲呀!

引用:呢間學校係好好,+但可惜我和很多人都覺得,+

原帖由 gigiwin888 於 15-03-31 發表
呢間學校係好好, 但可惜我和很多人都覺得, 會看父母職業, 以前讀邊間中小學, 再加住地址, 所以入左2nd in已 ...
我最近都聴人講會睇地址,住得遠會唔會唔收....
我都好失望,自己個仔表現都幾好,可能我地父母答問題答得唔好....

回覆:gigiwin888 的帖子

100% 絕對認同!!!你在 first in 的考生編號以及 second in 入圍的分布,你就會發現在 first in 之前已經 pre-qualified 咗!!!透明度越高,睇倒嘅嘢就越多!!!我係度吾係講誰是誰非,而是希望大家吾好比太大壓力自己同小朋友!!!

回覆:ccngsy 的帖子

樓上果然心水清

引用:100%+絕對認同!!!你在+first+in+的考生

原帖由 ccngsy 於 15-03-31 發表
100% 絕對認同!!!你在 first in 的考生編號以及 second in 入圍的分布,你就會發現在 first in 之前已經 ...
1st in號碼係用收到你份表時間去排,可能你諗多咗了。