用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 凱帆LH 2nd in揮手區
go

凱帆LH 2nd in揮手區 [複製鏈接]

3    0    0    0

5月B無 2nd in. 競爭太大所以不敢寄望太多,但阿仔當日表現已經好令我滿意同覺得佢進步左好多, 所以平常心吧!不過好奇到底家長咩位會被扣分?LH係咪expect 家長完全唔輔助小朋友?有時都擔心會唔會累左阿仔⋯

7月B 冇2ND IN
應該冇機會,當日表現好差,同埸好多大仔
差太遠啦!
快樂的人生
http://rianoleung.blogspot.hk/

幼稚園,PLAYGROUP 的感想

回覆:凱帆LH 2nd in揮手區

4月B, 10號 2nd in, 沒有兄姊讀緊

1月b 4月10日 2nd in

引用:5月B無+2nd+in.+競爭太大所以不敢寄望太多

原帖由 bubuprincess 於 15-03-31 發表
5月B無 2nd in. 競爭太大所以不敢寄望太多,但阿仔當日表現已經好令我滿意同覺得佢進步左好多, 所以平常心 ...
我都有幫下個仔,老師問佢牙刷,佢講牙膏。佢唔識,我講一次佢跟住講~ 有2nd in, 4月b

引用:5月B無+2nd+in.+競爭太大所以不敢寄望太多

原帖由 bubuprincess 於 15-03-31 發表
5月B無 2nd in. 競爭太大所以不敢寄望太多,但阿仔當日表現已經好令我滿意同覺得佢進步左好多, 所以平常心 ...
我都冇2nd in, 我都有諗過係咪自己表現唔好,因為小朋友冇得prepare但自己可以....可能表現不好,緊張,或者questionaire 答案不合校方要求,又或者application 份野填得唔好(期望,理念...),如果表現好,我覺得家長同小朋友給老師印象佔最重要分數.....

回覆:Clairemama 的帖子

Oct big b, 10/4 2nd interview

引用:7月B+冇2ND+IN+應該冇機會,當日表現好差,

10/04 2nd in, 好緊張~

我410再in好緊張,自問第一次小朋友表現都幾好,比刭95分......下次再in未比有咁水準

5月B in 410

引用:Oct+big+b,+10/4+2nd+interview +

原帖由 abbyyan2003 於 15-03-31 發表
Oct big b, 10/4 2nd interview
我個仔冇2nd in , 大B10月。part 1 and 2 都幾好。不過part 3麻麻,唔係全程坐定,同冇答哂校長/老師問題...
仲有我想問你們part 3係咪同個小朋友一齊出去同校長傾計架?因為我聴唔哂個普通話老師briefing,我同個仔一齊出左去,個仔交問卷俾校長....

part 3
我囝聽到叫自己就—個人行出去比問卷校長,而且成日講謝謝,校長只問左—個顏色問題,他當然自己答,比禮物又有謝謝,校長贊左三次好有禮貌。。。借問第三part校長問左你們什麼問題?

引用:part+3 我囝聽到叫自己就—個人行出去比問

原帖由 maggie_lai2002 於 15-03-31 發表
part 3
我囝聽到叫自己就—個人行出去比問卷校長,而且成日講謝謝,校長只問左—個顏色問題,他當然自己答,比 ...
請問你仔有second in嘛?

引用:Quote:原帖由+maggie_lai2002+於+15-03-31+

原帖由 sami109 於 15-03-31 發表
請問你仔有second in嘛?
就係有second in ar .......。。。。。。。

引用:Quote:原帖由+abbyyan2003+於+15-03-31+發

原帖由 Kikiwiwi 於 15-03-31 發表
我個仔冇2nd in , 大B10月。part 1 and 2 都幾好。不過part 3麻麻,唔係全程坐定,同冇答哂校長/老師問題.. ...
我仔自己一個出去答校長問題,交form,連續與校長對答10題。

有 second in 才有機會吧,沒 second in 即已出局,right?

引用:Quote:原帖由+Kikiwiwi+於+15-03-31+發表我

原帖由 abbyyan2003 於 15-03-31 發表
我仔自己一個出去答校長問題,交form,連續與校長對答10題。
咁可能因為係超大B所以問你多d問題

回覆:maggie_lai2002 的帖子

I agree...但D問題太深😅

‹ 上一主題|下一主題