用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 學RWI phonics
樓主: edpo
go

學RWI phonics [複製鏈接]

回覆:學RWI phonics

我幫3歲細女報左屋企附近的RWI centre 既Early Start課程,我覺得3歲是可以開始上的了。大女之前完成左Letterland既課程,我覺得是OK的,但佢併讀都係一般,又可能佢資質問題啦,不過相比起RWI既學費平一截。今次細女就同佢試下RWI睇下係咪真係work.

回覆 lovebunny 的帖子

我女啱啱係letterland轉去RWI我都發現letterland blending唔係好得

回覆 wii_2007 的帖子

可以PM我邊間學嗎? 開始學就是oxford rwi? 有沒學phonics?

回覆 edpo 的帖子

可以PM我邊間學嗎? 開始學就是oxford rwi? 有沒學phonics?

回覆:gingerman 的帖子

1:4最多,每堂$320, 1小時

請問1:4係邊間啊,?

shenottinghill 發表於 15-9-10 12:28

請問1:4係邊間啊,?
pm左你

我都想知1:4係邊間?

引用:回覆+lovebunny+的帖子 我都想知1:4係邊間

原帖由 miss0217 於 15-09-10 發表

我都想知1:4係邊間?
原來1:4係好低架咩?
我pm 左你。

我仔4歲,K1响學校學letterland phonics, 我地又有播pre school phonics畀佢,所以單音都學得唔錯。9月開始轉學RWI, 覺得佢既blending突飛猛進。我自己有上過phonics class, 單音、雙音都教到佢,就系唔識教blending, 但宜家阿仔會突然攞d字尼blend,所以我覺得畀到佢好多。

回覆:Aprilbaby 的帖子

請問係邊度學

引用:我仔4歲,K1响學校學letterland+phonics,+

原帖由 Aprilbaby 於 15-10-04 發表
我仔4歲,K1响學校學letterland phonics, 我地又有播pre school phonics畀佢,所以單音都學得唔錯。9月開始 ...
請問係邊度学

引用:在另一個帖中,大家一直都討論開學RWI+phon

原帖由 edpo 於 15-03-29 發表
在另一個帖中,大家一直都討論開學RWI phonics,其實我見大家都有興趣知多啲,而我又咁啱係用家,所以一心 ...
請問那裏可以報讀rwi家長班?

引用:我仔4歲,K1响學校學letterland+phonics,+

原帖由 Aprilbaby 於 15-10-04 發表
我仔4歲,K1响學校學letterland phonics, 我地又有播pre school phonics畀佢,所以單音都學得唔錯。9月開始 ...
我都想知邊度學

我仔响babington 學RWI

天后的 Learning Hub 都好好,阿囝上咗小學都堅持要Keep住上,因為老師好好,小朋友自己都覺得睇 chapter book 都冇難度!

回覆 edpo 的帖子

近來真係好忙,完全唔記得左呢個 post,平日都有好多媽咪pm問我邊間 centre讀rwi,其實我仔仔已經無再讀,雖然佢仲未正式讀晒整套課程,但佢已識聽識講識拼識讀,並且已有能力看 chapter books,在升k3的暑假時已考了cambridge 的mover,在串字的過程中亦很輕鬆,其實學phonics 的目的已經達到,咁我覺得已無需再番phonics 班。大家可直接上網search RWI,我上的一間在佐敦,應該在該區係唯一一間,但我唔敢在此公開講名,唔好意思⋯
現在,我轉了在fb內分享小朋友學習心得,現在都小上bk,如果大家有需要問我資料,可直接pm我,thanks

回覆:edpo 的帖子

咁我女應該是同你仔之前同一間上RWI,都是在佐敦。

回覆:Ackl1002 的帖子

係呀

‹ 上一主題|下一主題