用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 LH 學之園 2nd in 報喜區
樓主: yuhehe
go

LH 學之園 2nd in 報喜區   [複製鏈接]

引用:Quote:ming1i823+發表於+15-3-30+10:34+我

原帖由 jessicalsk 於 15-03-30 發表
我個囝都係咁情況,聽到你咁講,個心定返D,有返D期待。好鬼驚!
希望同妳可以做到學之園既學生家長

fiona116 發表於 15-3-30 10:36
下?錦有家姐讀緊同表現禁好都無?你邊個campus?青衣?
Yes.  青衣。

ming1i823 發表於 15-3-30 10:41
希望同妳可以做到學之園既學生家長
希望啦…我IN VE(青衣)

我阿女是11月超大b, 家姐讀緊學之園,都係冇2nd in

引用:Quote:ming1i823+發表於+15-3-30+10:41+希

原帖由 jessicalsk 於 15-03-30 發表
希望啦…我IN VE(青衣)
我囡in凱凡

回覆:ming1i823 的帖子

可能表現最好嘅可以直入,只in中游表現嘅人,因為佢地可能差不多分!俾多次機會呢d小朋友發揮!

引用:no+second+in.....+請問收唔到2nd+in+小朋

原帖由 Vickyblah 於 15-03-30 發表
no second in..... 請問收唔到2nd in 小朋友幾大?係咪中b多?有無超大b呢?
Yes no second in and feb boy

醒目開學勳章

回覆:LH 學之園 2nd in 報喜區

又一次証明做晒所有嘢同做突所有嘢都無用。

第一part --我女乜都有做,因為佢本身有返開學。唱歌跳舞聽英文行出去貼動物對佢黎講無難度。

第二part-- 個老師in 好耐,問左我囡十幾條問題,不停寫---寫嘢期間我囡玩彩虹圈,自己一路拎d顏色出黎一路講晒所有顏色,所以老師不停寫。寫到成棚人係門口等我地轉房,問下佢講中文定英文吖。

第三part--我囡坐定定同我一齊畫嘢,睇書

不過無所謂啦。如果有要讀4年,如果無就今年去讀k1,純粹試下,原來真係好難考。

大家有sec in 既加油

有無sliding有2nd in, 我朋友嗰班有3個無2nd in offer

超大B,有家姐,當日表現好,沒有second in, 希望有直入offer la

終於查到了,4月10日下午2:30 2nd in 1月 b

引用:Quote:fiona116+發表於+15-3-30+10:36+下?

引用:又一次証明做晒所有嘢同做突所有嘢都無用。

LedTV 發表於 15-3-30 10:46
又一次証明做晒所有嘢同做突所有嘢都無用。
Oh... really same as my son.  Individual intervew - 英文老師叫囝囝自己看圖書時,老師係咁寫嘢,我個囝就讀晒啲書的動物名稱 (英文),顏色啱晒,叫囝囝玩玩具時,老師又寫嘢,囝囝入形狀入箱時,將所有形狀(英文) 都講晒出嚟,老師都有問佢平時係屋企係咪講英文。In 到全部人走晒我地先in 完。

囝囝見校長時,係俾分時,好乖咁坐定定自己睇圖書…

無second in... 希望唔好失望啦… 真係好想同家姐一齊返學。

真係唔知要個2nd in 嚟做乜, 1st in 已經考晒啦
以前都係考3parts, 一次定生死。。。。而家反而搞到人心惶惶, 做家長已經夠慘啦, 重要玩野, 一係就有2nd in, 一係就reject

fiona116 發表於 15-3-30 10:50
青衣真係好大競爭 得禁少位 不過唔係喎 我唔記得係可以直入 如果錦應該你係直入呢 表現好又有家姐讀 不過真 ...
我個日見校長時,有問校長,她的答案,比較模糊,話有些家長小朋友係無需要2ND In…叫我地20/4 CHECK RESULT... 同個電腦回覆答安一致

超大B, 冇2nd in

睇黎係有直入,不過係有阿哥家姐,或者超大B....
大b,又表現好會有second in
其它應該冇咩機會了....
我估學校原意都係想有second in
不過又唔想花時間係一d必收既學生上
所以會有咁既安排

littlefatmama 發表於 15-3-30 10:45
可能表現最好嘅可以直入,只in中游表現嘅人,因為佢地可能差不多分!俾多次機會呢d小朋友發揮!

...
我都覺得實收個d小朋友, e.g. 學生細佬妹 and/or 大B and/or 表現超好, etc.,唔需要2nd in真接有offer…
我又有個朋友話佢有個有d關係ge朋友問過校長(唔知邊間),校長話舊生細佬妹實收ge唔洗2nd in,同埋2nd in 係 in家長…大家當傳聞咁聽下

引用:Quote:原帖由+Vickyblah+於+15-03-30+發表n

原帖由 alhkwok 於 15-03-30 發表
我阿仔係1月b,家姐讀緊學之園,都係冇2nd in
我大仔LH畢業 , 妹妹 no 2nd in.
打去學校問過無2nd in都有機會直接收。

‹ 上一主題|下一主題