用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 LH 學之園 2nd in 報喜區
樓主: yuhehe
go

LH 學之園 2nd in 報喜區   [複製鏈接]

引用:no+second+in.....+請問收唔到2nd+in+小朋

原帖由 Vickyblah 於 15-03-30 發表
no second in..... 請問收唔到2nd in 小朋友幾大?係咪中b多?有無超大b呢?
我阿仔係1月b,家姐讀緊學之園,都係冇2nd in

中文版:貴子女毋須參加第二次面試,家長可於2015年4月20日上午9時至4月27日於本園網頁查閱面試結果,獲取錄的申請人將獲另函通知。

回覆:LH 學之園 2nd in 報喜區

我個囡當日group intervew 冇反應, 見老師intervew表現一般,但見校長時就表現好好,所以我估L H 比多次2nd intervew機會 佢,睇清楚我個囡。

回覆:alhkwok 的帖子

到時睇下無2nd in 但最後都係有offer 的,係AM 定 PM class,就知佢係咪有直入,定係好似上面咁講係唔夠人要番"Dou"。

My son is May bb, will have 2nd interview!

我無2nd in..但囝囝聽故事同見校長唔肯坐定,第2part.全部做到老師既野,係第1個完成晒,但我估係唔收先唔駛2nd in

alhkwok 發表於 15-3-30 10:23
我阿仔係1月b,家姐讀緊學之園,都係冇2nd in
Same here.

引用:我個囡當日group+intervew+冇反應,+見老師

原帖由 cclemon2009 於 15-03-30 發表
我個囡當日group intervew 冇反應, 見老師intervew表現一般,但見校長時就表現好好,所以我估L H 比多次2n ...
Same here!

回覆 BBMagnet 的帖子

係囉⋯我無2nd in 但又唔知點⋯覺得應該唔得但又想樂觀d或者仲有希望⋯要等3個星期呢!

jessicalsk 發表於 15-3-30 10:27
Same here.
細佬三Parts 都做到晒,group in 自己一個出去做,做到晒老師要求,Individual 都答晒英文老師的問題,見校長時老師俾分時佢都坐定定睇故事書,直至校長講嘢時,先開始企起身,走時都有講拜拜, thank you....但無2nd in...

我估見校長個part 好決定性2nd intervew, 我個囡有坐定定,又肯答校長問題,所以比多次機會佢

引用:回覆+ming1i823+的帖子 但見有2nd+in+的大

原帖由 bubuprincess 於 15-03-30 發表
回覆 ming1i823 的帖子

但見有2nd in 的大多是大B, 應該是表現較好的小朋友?
我囡做到晒所有task,最後問卷自己睇書,全程好合作,所以我覺得無2 in無失望,只有期待!

醒目開學勳章

無sec in

我囡係超大B, 有2nd Interview.  佢group in個時無起身一齊做動作, 但有出去攞動物同放岩位置.  單獨interveiw所以要求都做到, 係最快完成嘅一個. 到見主任時, 唔願意坐喺主任前面, 後來佢企喺主任面前答問題.

都真係唔知2nd interview仲可以問乜野.

引用:Quote:jessicalsk+發表於+15-3-30+10:27+Sa

ming1i823 發表於 15-3-30 10:34
我囡做到晒所有task,最後問卷自己睇書,全程好合作,所以我覺得無2 in無失望,只有期待!

...
我個囝都係咁情況,聽到你咁講,個心定返D,有返D期待。好鬼驚!

回覆:jessicalsk 的帖子

引用:回覆+BBMagnet+的帖子 係囉⋯我無2nd+in+

原帖由 bubuprincess 於 15-03-30 發表
回覆 BBMagnet 的帖子

係囉⋯我無2nd in 但又唔知點⋯覺得應該唔得但又想樂觀d或者仲有希望⋯要等3個星期 ...
要相信自己仔囡,如果覺得佢地做得好好已經足夠,做得唔好,我會同自己講「佢可能唔鍾意呢間學校」,如果真係唔收,可能會失望一日

回覆:yuhehe 的帖子

No 2nd in

‹ 上一主題|下一主題