用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 PODS vs 北角民生
go

PODS vs 北角民生

2間都收了讀pn, 如果直升上k1, 應該怎樣選擇?

孩子較害羞, 慢熱, 怕陌生人.

引用:2間都收了讀pn,+如果直升上k1,+應該怎樣選

原帖由 Taka12 於 15-03-27 發表
2間都收了讀pn, 如果直升上k1, 應該怎樣選擇?

孩子較害羞, 慢熱, 怕陌生人.
Pods,有語境,同presentation skill training 好好,可幫助你小朋友有自信

回覆:alison_0919 的帖子

多謝你的意見,請問如果自理能力方面,邊間會好啲?

引用:Quote:原帖由+Taka12+於+15-03-27+發表2間

原帖由 alison_0919 於 15-03-29 發表
Pods,有語境,同presentation skill training 好好,可幫助你小朋友有自信
but pods is international.school. u like it or.not?

回覆:christywong111 的帖子

I am in local stream

回覆:PODS vs 北角民生

I prefer 北角民生,pods 學校新,老師都一樣新,if you choose pods, international stream will be better than local stream.

而且,北角民生的學費比較合理。

引用:Quote:原帖由+alison_0919+於+15-03-29+發

原帖由 christywong111 於 15-03-31 發表
but pods is international.school. u like it or.not?
Who says pods is an intl skool?

引用:I+prefer+北角民生,pods+學校新,老師都一

原帖由 angela2000 於 15-04-14 發表
I prefer 北角民生,pods 學校新,老師都一樣新,if you choose pods, international stream will be bette ...
Pods的老師系由樂基掉過嚟的!

不是全部老師,都是由樂基掉過來的,有些是新聘請的。看看您運氣怎樣,小朋友和老師夾唔夾度!

PODS只有小部份老師由樂基調來,但無論是新請還是調來的老師也非常有經驗,很有愛心。

民生是否半龍?如是當然民生

決定了嗎?

回覆 einsteinhui 的帖子

未呀, 剛收到 Kornhill International call waiting, 我又好鐘意呢間, 因為可以行番學, 而家唔知點算好.

回覆 964000 的帖子

這間民生不是九龍那間, 所以沒有直上小學的

引用:回覆+einsteinhui+的帖子 未呀,+剛收到+Ko

原帖由 Taka12 於 15-04-15 發表
回覆 einsteinhui 的帖子

未呀, 剛收到 Kornhill International call waiting, 我又好鐘意呢間, 因為可以 ...
之前你話冇學校,而家咁多間

回覆:964000 的帖子

我仔interview 麻麻,好多時十問九唔認,去Kornhill 算係performance 最好的一次,可能由於環境同佢平時上開的playgroup差唔多,去北角民生interview時自己顧住玩,唔理人,好彩臨circle time 前老師再俾多次機會佢,叫佢指眼耳口鼻,初頭佢都冇反應,老師都想起身走,點知臨起身轉身時佢先肯指。PODS我都唔明點解會收佢,佢邊喊邊interview

引用:我仔interview+麻麻,好多時十問九唔認,去

原帖由 Taka12 於 15-04-16 發表
我仔interview 麻麻,好多時十問九唔認,去Kornhill 算係performance 最好的一次,可能由於環境同佢平時上 ...
PODS 差不多個個都收的,可能新啦,港島有更多其他選擇。

回覆:964000 的帖子

咁唔知,不過雖然我仔喊成咁,但老師都好有耐心引導佢,又叫我地不如抱佢行個round再返黎, 睇吓會唔會好啲,初頭我仔都扭,好彩老師有技巧,引導到佢指嘢俾佢睇,最後我仔都笑,臨走仲飛吻俾老師,不過走時唔知係唔係唔捨得,又喊

回覆 Taka12 的帖子

好煩惱...
都唔知讀唔讀Pods好?
有無人知how much school fee for the coming Aug 2015?
Thanks...