用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 愛閱讀的孩子減少了,你幫得上忙的
樓主: Olympian
go

愛閱讀的孩子減少了,你幫得上忙的 [複製鏈接]

回覆 S-Kwok 的帖子

我唔比alarm clock佢,比左我都會靜靜off左,所以佢之前不停叫我再買鐘話屋企d鐘是壞左

引用:回覆+S-Kwok+的帖子 我唔比alarm+clock佢

原帖由 scyauchris 於 15-04-26 發表

我唔比alarm clock佢,比左我都會靜靜off左,所以佢之前不停叫我再買鐘話屋企d鐘是壞 ...
我仔呢2日……睇書睇到夜晚9點(要求平時我同佢一齊講故事嘅時間(佢又讀吓、我又讀吓)都比佢自己睇),然後話夜晚11點要起身睇書,再4點起身睇,我唔佢set alarm, 佢叫我set,我當然唔會咁做,即時鍾意睇書,放假都要瞓足嘛,今朝5點自己起身發難,話我唔set alarm

引用:回覆+S-Kwok+的帖子 我唔比alarm+clock佢

原帖由 scyauchris 於 15-04-26 發表

我唔比alarm clock佢,比左我都會靜靜off左,所以佢之前不停叫我再買鐘話屋企d鐘是壞 ...

同我女差不多,不過要趕住返學,佢唔可以發太來脾氣,遲到就樣衰!

簽名被屏蔽

回覆:Olympian 的帖子

而家個囡兩歲半,一歲左右每日都伴讀,而家每日早上6點開始伴讀一個到個半鐘故事或玩貼紙書。

我怕小朋友三歲番上午班之後會無時間同佢伴讀,因為我要番工8點一定要走,佢就7點要出門,6-7要食早餐換衫等最多得番15mins 時間。等到放工但佢又已經訓,正在苦惱中 你地點分配時間?

回覆:bennyeva 的帖子

咁咪每天只能倍伴小朋友一個小時。要返工真的沒法子,唯有星期六日才伴讀。

‹ 上一主題|下一主題