用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 唔知點好
樓主: silvia_ng
go

唔知點好 [複製鏈接]

little_yolky 發表於 15-8-27 10:17
沙田band 1位多, 所以, 如果小朋友係b1同學仔, 應該唔會跌band, 當然, 邊緣人就難講D。 ...
謝謝你﹗

咁我決定轉地址,等阿仔可以有更多選擇。昨天,同老公講,佢唔讚成轉地址,佢話讀到書既去邊都一樣﹗激死﹗

kin818kin 發表於 15-8-27 10:34
謝謝你﹗

咁我決定轉地址,等阿仔可以有更多選擇。昨天,同老公講,佢唔讚成轉地址,佢話讀到書既去邊都一 ...
咁如果你入到大埔5大英中, 都係唔錯的, 你老公都唔錯得晒。

你住沙田何解咁搞笑小學响大埔讀?

回覆 little_yolky 的帖子

升中跟小學的網,如屋企在其他網,記得要於12月(1ST ROUND)或3月(2ND ROUND)向教育局交跨區申請(要出示水,電,煤)(不接受銀行月結單,互聯網,INSURANCE單據)

回覆 connielam 的帖子

補充:經就讀的學校作跨區申請

little_yolky 發表於 15-8-27 13:06
咁如果你入到大埔5大英中, 都係唔錯的, 你老公都唔錯得晒。

你住沙田何解咁搞笑小學响大埔讀?
唔係﹗我住大埔,但想用婆婆家地址報中學。計來計去沙田選擇真係多好多

connielam 發表於 15-8-27 13:19
回覆 little_yolky 的帖子

升中跟小學的網,如屋企在其他網,記得要於12月(1ST ROUND)或3月(2ND ROUND)向教 ...
connielam

謝謝資料﹗我係唔係要經學校提交有關文件?定自己交去教育局?

引用:Quote:connielam+發表於+15-8-27+13:19+回

原帖由 kin818kin 於 15-08-27 發表
connielam

謝謝資料﹗我係唔係要經學校提交有關文件?定自己交去教育局?
交比學校代交

回覆:唔知點好

回gundamx, 唔知點解quote唔到你段野,而家答你啦!你問果間學校好野黎架,絕對值得自行申請,但抱歉我唔講係咪我仔入左去啦

‹ 上一主題|下一主題