用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 ZEVEN 書包
樓主: ys_lau
go

ZEVEN 書包   [複製鏈接]

Beckmann冇咁大,啱身點,背帶較厚,女仔用靚點。7seven(其實不是zeven), 就幾易打理無咩藏污的位,襟磨襟洗,背帶不太厚又不會壓到出晒汗,所以啱我和阿仔。

hoihoima 發表於 15-3-24 23:03
爲何不喜歡beckmann?可以分享一下經驗嗎?
我沒用過beckmann架, 但我拎上手覺得beckmann重過seven少少, 同埋我覺得拉鍊好d, 放學執書包會快d麻
希望每天開心渡過 ;-)

kirstyau 發表於 15-3-25 00:39
用一年買個個係好過份,我諗住用到P6(現P3)
我都想可以用到p.6呀, 不過我前排發現佢繩索位有少少爆線, 我用針線連返埋佢, 仲好實淨!!

回覆:ZEVEN 書包

請問beckmann書包係邊到買到?
其實7seven同beckmann有咩分別?
兩款書包都是意大利制造?
如果在外國買是否比香港平?

kirstyau 發表於 15-3-25 00:39
用一年買個個係好過份,我諗住用到P6(現P3)
我都覺得過份, 咁鬼貴. 不過睇定囉, 唔知點解, 我女可以用到後面有D一條氣既線出左黎

大約幾錢? 好好用嗎?

醒目開學勳章

又一城L2有間童裝都有賣。

引用:Quote:kirstyau+發表於+15-3-25+00:39+用一

原帖由 Jessy 於 15-03-25 發表
我都想可以用到p.6呀, 不過我前排發現佢繩索位有少少爆線, 我用針線連返埋佢, 仲好實淨!!
...
想請教,seven 係咪最輕 (比其他幾個出名牌子)?書包近背脊位夏天會不會很熱及吸汗。謝謝解答。

lhingw 發表於 15-4-2 23:07
想請教,seven 係咪最輕 (比其他幾個出名牌子)?書包近背脊位夏天會不會很熱及吸汗。謝謝解答。

...
係咪最輕我就唔知了, 很熱就不會

引用:Quote:lhingw+發表於+15-4-2+23:07+想請教

原帖由 Jessy 於 15-04-04 發表
係咪最輕我就唔知了, 很熱就不會
明白,謝謝。

回覆:kirstyau 的帖子

而家sogo6樓有個counter.

回覆:doll_fish 的帖子

發現yahoo auction 有得預定, 不過5月先到貨, 但係平200蚊.抵好多!
我去九龍塘試過都係好輕

pulirula 發表於 15-4-9 12:01
發現yahoo auction 有得預定, 不過5月先到貨, 但係平200蚊.抵好多!
我去九龍塘試過都係好輕 ...
找不到呀, 要打咩keyword才找到呢?

回覆 doll_fish 的帖子

是長期嗎?即全年都有得買?good

我諗係,d款又齊及集中。

引用:我大女3年級125高,岩岩買左Seven++好免強

原帖由 kirstyau 於 15-03-23 發表
我大女3年級125高,岩岩買左Seven  好免強咩到(書包大),佢堅持要有扣,細女105高黎緊9月小一,都係買beckma ...

Agree

Seven too big for P1

doll_fish 發表於 15-4-5 19:32
昨天去了sogo 6樓但找不到賣seven的位置呀!! 請問確實位置在那裡??

引用:請問beckmann書包係邊到買到? 其實7seven

原帖由 xanxanmama 於 15-03-30 發表
請問beckmann書包係邊到買到?
其實7seven同beckmann有咩分別?
兩款書包都是意大利制造?
我用7Seven,因學校規定顏色而Barocco沒有我要的顏色,所以我上Italy eBay 訂咗個7Seven返香港。當時連稅連運費EUR81,10.5算折合$850,即香港代理的約7.1折到,仲有,因為Barocco太少款式,呀女話so far未見過學校有人用同款書包!宜家EUR8算,仲等?

7Seven係Made in China的,個價錢下面印住,但Barocco係會用黑色筆油咗佢等你地唔覺,以為係Made in Italy! 我部iPhone都係MiC啦,有乜問題先?

另外FB有個谷叫好似攪緊Seven eBay團購,唔知完咗未。

另另外FB有另一個谷攪Backmann團購,點知比代理入咗去做內鬼,最後代理比所有谷友做VlP 8.5折買行貨平息是次事件。

Seven真係好襟用,又輕,不過老實講,加上D書,水壼,食具等,個書包用紙造都冇用

siden  勁  發表於 15-4-17 13:17

回覆:LL222 的帖子

我有睇過ebay 唔係官網新款,有都好少,其他唔知係咪舊款,官網唔見有!

‹ 上一主題|下一主題